Međimurje Press
Sport+

8. utrka za mač Grofa Draskovicha!

Otvorene prijave!

Drage trkačice i trkači, drago mi je da vas opet možemo pozvati na jednu od naših najljepših kontinentalnih utrka, utrku sa pričom i dušom – 8. utrku za mač Grofa Draskovicha. Ova po mnogočemu jedinstvena utrka zaista je poseban događaj i vjerujem da mnogi zadovoljni sudionici prijašnjih utrka s nestrpljenjem jedva čekaju i ovogodišnje izdanje. Sama utrka održava se na prekrasnoj lokaciji oko Trakošćanskog jezera, a posebnost utrke ove godine bi moglo biti da ćemo trčati oko praznog jezera.

Naime, planirano je čišćenje – izmuljivanje jezera pa bi ovogodišnja utrka mogla mnogima ostati u zaista posebnom sjećanju. Ako uvjeti dozvole možda ćemo utrku i vrlo malo “skratiti” da bi po prvi put u povijesti (a možda i jedini put) mogli trčati i kroz prazno jezero.

Što se tiče samog ulaska u cilj kao i uvijek do sada, bit će na samom ulazu u dvorac odmah iza podiznog mosta. I ove godine ćemo se opet potruditi da uz još više vitezova, grofica, plemićke mladeži i krinolina pokušamo dočarati duh jednog prošlog vremena.

Na samoj utrci očekuje se i dolazak osobno Grofa Nikolausa Draskovicha s obitelji koji su već u više navrata svojim prisustvom uveličati ovu po mnogočemu jedinstvenu utrku.

Naravno da ćemo i ove godine nastaviti s dječjim utrkama u subotu jer uvijek je prekrasno vidjeti nasmijanu i veselu dječicu koja su od malih nogu aktivna. Najbrža 3 klinca i klinceze po svakoj dječjoj utrci dobit će “mini” drveni mač koji vizualno podsjeća na pravi grofovski mač u koji se inače graviraju imena pobjednika na 10 km.

Dođite 03.07.2022. godine u Trakošćan po svoju medalju i uživajte trčeći po prekrasnoj i jedinstvenoj stazi oko jezera u veličanstvenom ambijentu jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan.

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja