Međimurje Press
Sport+

Anđela Mužinić Vincetić osvojila srebro na SP-u, Fran Skračić broncu!

GRANADA/AL AIN, 11. studenoga 2022. (Hina) – Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić (30) osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Granadi, dok je Fran Skračić (34) osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu u Al Ainu.

Iza hrvatskih parasportaša sjajan je dan. Na dva svjetska prvenstva istog su dana osvojili dvije medalje. Anđela Mužinić Vincetić (30) je osvojila srebrnu medalju u kategoriji 3 na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu u španjolskoj Granadi, dok je Fran Skračić osvojio broncu u disciplini VIP (Visual impaired) 10m zračna puška ležeći na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu koje se održava u Al Ainu.

Mužinić Vincetić je u finalu izgubila od Koreanke Jiyu Yoo sa 0-3 (5-11, 6-11, 5-11). Međutim, samim ulaskom u finale ostvarila je najveći uspjeh u pojedinačnoj karijeri nakon što je na SP-u 2018. u Celju osvojila brončanu medalju u “singlu”.

“Prezadovoljna sam i presretna, ovo je do sada moja najveća medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Ovog puta je Koreanka u finalu bila bolja, ali vjerujem kako ćemo pronaći način da u budućnosti i nju pobijedim,” kazala je Mužinić Vincetić.

Podsjetimo, Anđela je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila ekipno srebro na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020). Treba dodati da su Helena i Anđela osvojile ekipno srebro (2017) i broncu (2014) na svjetskim prvenstvima, te četiri zlata (2013, 2015, 2017, 2019) i broncu (2011) na ekipnim europskim prvenstvima.

“Bez obzira na poraz u finalu presretni smo. Ostvarili smo cilj koji smo si postavili prije prvenstva. Uvijek nakon poraza u finalu ostaje tuga, ali ovo je Anđelin fenomenalan rezultat. Nažalost, u finalu nije išlo protiv sjajne Koreanke. Nadam se da ćemo nakon analize pronaći i to “oružje” do paraolimpijskih igara u Parizu. Presretna sam i jer je prvenstvo bilo odlično, od organizacije do dvorane. Bilo je i publike,” kazala je Anđelina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

Korak do medalje ostao je mladi 16-godišnji Borna Zohil koji je nakon velike drame poražen u četvrtfinalu kategorije osm od Francuza Thomasa Bouvaisa sa 2-3 (12-14, 12-10, 11-8, 8-11, 7-11).

Medalju, ali na drugom kraju svijeta osvojio je i Fran Skračić, član Streljačkog kluba invalida rada – Zagreb.

Skračić je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osvojio broncu sa 215.1 pogođenih krugova. Pobijedio je Španolac Ager Solabarrieta Txakartegi sa 245.8 krugova, dok je srebro osvojio Poljak Grzegorz Klos sa 241.4 krugova.

Skračić je u finale ušao s petim rezultatom kvalifikacija, a odličnim nastupom u završnoj rundi stigao je do bronce i velikog uspjeha. U ovoj disciplini nastupilo je još dvoje hrvatskih predstavnika. Ruža Markešić je zauzela 13. mjesto, dok je Darko Golubić bio stepenicu niže.

“Nadao sam se dobrom rezultatu, ali ovakav uspjeh nisam niti sanjao. Bilo je stresno i uzbudljivo, ali trener Damir Tješinski me dobro pripremio,” kazao je 34-godišnji Skračić.

“Uvijek postoji želja i nada, ali pozitivno sam iznenađen. Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri, ali ne i jedini,” dodao je Skračić koji ima i ekipno zlato i srebro sa EP-a u Norveškoj.

“Ova medalja je najjači rezultat u Franovoj karijeri. Ove godine smo imali i EP, gdje smo osvojili ekipno zlato u stojećem stavu, te srebro u ležećem stavu. Nažalost, ova disciplina nije uvrštena za POI u Parizu, ali nadamo se kako će biti u programu u Ls Angelesu 2028. godine, ” dodao je njegov trener Damir Tješinski.

U disciplini R9 (50 m puška ležeći) Ivica Bratanović i Rudolf Petrović nisu uspjeli ući u kvalifikacijski dio natjecanja. Bratanović je u svojoj skupini zauzeo 15. mjesto, dok je Petrović u drugoj skupini bio 17. Bratanoviću je nastup u kvalifikacijama pobjegao za 0.1 kruga, a Petroviću za 1.4 kruga i obojica su u svojim skupinama bili prvi ispod crte.

Denis Lugarić

Glasnogovornik HPO

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja