Međimurje Press
Sport+

Andrej Hladnik prvak Hrvatske i pobjednik Sljemenskog maratona!

U nedjelju, 17.07.2022. je na Sljemenu u organizaciji AK Sljeme održan tradicionalan Sljemenski maraton koji je ove godine ujedno bio Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Nastupiti se moglo u utrci maratona na 42 km (PH), pojedinačno u utrci na 14 km te u štafetama (3 člana po 14 km). Ukupno je u svim utrkama nastupilo oko 400 natjecatelja, a mi smo se predstavili sa čak 10 maratonaca i šest članova u štafeti te jednim pojedinačno na utrci od 14 km.

S obzirom na ovo ljetno doba i kasniji start utrke (10:30h) moglo se očekivati svašta i naravno da je trebalo dobro rasporediti snage i završiti ovu izuzetno tešku utrku. Trčala se kružna staza od 14 km, a visinska razlika samo po jednom krugu iznosila je skoro 600m tako da se maratoncima ukupno nakupilo blizu 1800 metara visinske razlike. Zaista izuzetno teško, a u takvoj situaciji najbolje se snašao naš najbolji trkač Andrej Hladnik koji je cijelo vrijeme kontrolirao utrku da bi nakon 35 km “prešaltal” u petu brzinu i odvojil se od svog pratitelja Josipa Meštrića (AK Sljeme) te uvjerljivo i sa prednošću više od tri minute prvi prošao ciljem.

Budući da je utrka maratona ujedno bila i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, ovom pobjedom je Andrej postao i službeni prvak Hrvatske. Ovom pobjedom je naš Andrej samo opet potvrdio kako spada u sam vrh najboljih brdskih i planinskih trkača naše države. Bravo i izuzetno velika čestitka Andreju na pobjedi i tituli prvaka Hrvatske. Andreju se odličnom utrkom pridružio Nikola Štefanić koji je u svojem premijernom nastupu na maratonu istrčao ovu izuzetno tešku stazu za 3:59:38 i osvojio 8. mjesto u generalnom poretku. Svaka čast i velika čestitka Nikoli na odličnom rezultatu i velikoj borbenosti te uspješno završenoj utrci. Bravo Nikola!

AK Varaždin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja