Atletičari ASK Split na pripremama u Varaždinu

ZBOG ULTRE ATLETIČARI ASK SPLIT DVA TJEDNA U VARAŽDINU

Zbog preseljenja velikog ULTRA music festivala sa Poljuda na stadion u Parku mladeži u Splitu, od petka skupina atletičara, članova ASK Split, za predstojeća velika natjecanja priprema se na obnovljenim terenima stadiona Sloboda u Varaždinu. Tako su, uz domaće članove AK Sloboda, Splićani prvi koji testiraju obnovljena atletska borilišta u Varaždinu uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici (ETCH) koje će se održati 10. i 11. kolovoza.

Od petka u Varaždinu trenira skupina od šest perspektivnih bacača ASK Split, koji se pripremju za nastupe na Juniorskom prvenstvu Europe u Borasu u Švedskoj, te europskim igrama mladih u Azerbajdžanu. Od ponedjeljka će im se pridružiti i desetak trkača splitskoga kluba, koji će se u Varaždinu pripremati dva tjedna.

  • Mogu reći da smo već na prvom treningu oduševljeni uvjetima. Tereni su izvrsno pripremljeni, smještaj nam je jako dobar, a posebno nas raduju klimatski uvjeti koji su mnogo bolji nego u Splitu. Vjerujem da će ovakvi uvjeti biti poticajni i za sudionike Ekipnog prvenstva Europe u atletici, te da će na tom natjecanju biti postignuto mnogo dobrih rezultata, naravno, uz najbolja dostignuća hrvatskih reprezentativaca. – istaknuo je to Tonči Rubić, trener u ASK Split, dodajući kako i od svojih učenika, zahvaljujući odličnim uvjetima za pripreme, očekuje vrhunska dostignuća na predstojećim europskim natjecanjima.

Zadovoljstvo onim što ih je dočekalo u Varaždinu nisu skrivali ni mladi atletičari, a bacačica kugle Ana Brkljačić, te kopljaš Vitaliy Favorov u njihovo ime ističu da im je u Varaždinu puno lakše trenirati nego u Splitu, gdje ovih dana jutarnja temperatura često prelazi i 30 stupnjeva.

Napomenimo još da se i dalje nastavljaju intenzivni radovi na uređenju stadiona Sloboda, pa je tako dovršeno postavljanje svih 3000 novih sjedalica, a obavljaju se i drugi poslovi koji će ovom zdanju starom više od tri desetljeća, dati novi sjaj. Svi će radovi biti dovršeni do kraja srpnja, jer se 31. srpnja i 1. kolovoza na stadionu Sloboda održava Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici, na kojem se očekuje nastup svih najboljih predstavnika hrvatske “kraljice sportova”. To natjecanje ujedno će poslužiti i kao generalna proba svih službi koje će biti u funkciji prvedbe Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga, 10 i 11. kolovoza 2019.

ZLATKO MEHUN

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*