Međimurje Press
Sport+

Barakude nadjačale olimpijskog viceprvaka!

Barakude su jučer usred Atene upisale pobjedu rezultatom 12:11 u prvoj službenoj utakmici nakon Olimpijskih igara, odnosno novoj sezoni Svjetske lige koju su odigrali protiv olimpijskih viceprvaka odnosno grčke reprezentacije.

Barakude su s pobjedom krenule u novu sezonu Svjetske lige. U 1. kolu D skupine u gostima kod osvajača olimpijskog srebra iz Tokija, momčadi Grčke, Hrvatska je pobijedila nakon jako dobre igre, 12:11 uz sjajnu obranu s igračem manje, te još bolji napad s igraćem više. Povrh svega, pobjeda je ostvarena u dodatno otežanim okolnostima jer smo polovicu utakmice igrali bez kapetana, centra Ivana Krapića. Naš je sidraš doslovno u prvim sekundama treće četvrtine dobio jak udarac zbog kojeg je sudac iskoristio svoje pravo trominutnog prekida radi ukazivanja pomoći ozlijeđenom igraču, ali nakon takvog prekida taj se igrač više ne smije vratiti u igru. Doduše, Krapić nije ni mogao.

Svjetska liga 1.kolo

Grčka

Hrvatska

Dodamo li ovomu da je Bašić početkom zadnje četvrtine dobio treću osobnu, pa i Žuvela u pretposljednjoj minuti, onda pobjeda u Pireju dobiva još malo više na cijeni i težini. Posebice kada se zna protiv koga je ostvarena. Sučelice jake momčadi Grčke, drugoplasiranih s olimpijskog turnira lanjskog kolovoza u Japanu.

Dva su detalja sigurno bila presudna za pobjedu. Igrač više odnosno manje. Nešto na čemu je izbornik Tucak logično i ponajviše radio na prijašnjim mini-okupljanjima. Brojke su tu doista impresivne. Napad s igračem više 9-14, dok se kada je obrana u pitanju, naša momčad uspjela obraniti čak 8 od 12 puta s igračkom inferiornošću. Ili, ako vam je preglednije, Grčka je imala igrača više 4-12!

Svakako valja pohvaliti i odličnu partiju centra Josipa Vrlića koji je sam zaradio nevjerojatnih 11 izbačaja, postigao 2 gola, a igrao prinudno na dva metra značajno duže nego li se i planirano, zbog Krapićeve ozljede.

Grčka je ‘pokazala zube’ u otvaranju golovima Kakarisa i Fountoulisa (2:0), a dva razlike su održavali i kasnije tijekom uvodne četvrtine (3:1 i 4:2). Ipak, više od toga im naši momci nisu dopuštali. Benić je iz kontre smanjio na 4:3, a početkom druge četvrtine, s igračem više Fatović pogodio za egal, 4:4. Na poluvremenu je još domaćin imao minimalnu prednost i nju održavao (6:5), da bi u 17. minuti, nakon ozljede Krapića, udarcem Fountoulisa iz peterca Grčka povela ponovo s dva razlike (7:5). I tu je bio kraj il početak kraja Grka. Uzastopni su sada hrvatski pogoci slijedili – Bašić (7:6 – igrač više, na 1. vratnici i na asist Zovića; 7:7 – Vrlić s 2 metra i 7:8 – prvo vodstvo Hrvatske, Burić na 2 metra s igračem više). Rino Burić se vrlo dobro snašao u ulozi i centra, nakon ozljede Krapića.

Do sredine zadnje četvrtine rezultat je još bio poravnat (9:9) s tim da su sada Grci dostizali Hrvate, a onda opet tri uzastopna naša gola; (9:10 – Vukićević igrač više, s desnog vanjskog; 9:11 – ljevak Zović i 9:12 – Bukić s igračem više, s lijevog krila). Tri razlike, a do kraja niti dvije minute ili točnije 1.58. Pobjeda osigurana, odnosno utakmica lagano i rutinski privedena kraju.

Za igrača utakmice proglašen je Josip Vrlić!!

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja