Međimurje Press
Sport+

Barakude nadjačali Amerikance!

Barakude su današnjim odličnim nastupom savladali Amerikance rezultatom 14:10 (5:2, 2:2, 3:3, 4:3). Ovo je bila druga po redu službena prijateljska utakmica s reprezentacijom Amerike s kojom Hrvatska održava posljednje sparing pripreme pred odlazak u Nizozemsku, na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

– Danas smo puno bolje igrali, pogotovo u obrambenom dijelu. Jučerašnja utakmica nam je dobro došla kako bi uočili što još trebamo ispraviti. Još uvijek smo u trenažnom procesu, međutim jako je bitno i ovakve prijateljske utakmice pobijediti, a s tim stavom su danas zaigrali i igrači. Osim fizičke pripreme iznimno je bitna i glava, kako bi mirno otputovali u Rotterdam. – rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

Današnji sastav Barakuda činili su:

1

BIJAČ

Marko

2

MACAN

Marko

3

FATOVIĆ

Loren

4

LONČAR

Luka

5

JOKOVIĆ

Maro

6

BUKIĆ

Luka

7

VUKIČEVIĆ

Ante

8

BUŠLJE

Andro

9

MILOŠ

Lovre

10

VRLIĆ

Josip

11

DOBUD

Nikša

12

GARCIA GADEA

Javier

13

POPADIĆ

Toni

14

BURIĆ

Rino

15

ŽUVELA

Marko

1

BIJAČ

Marko

Najviše zgoditaka danas je zabilježio Ante Vukičević koji je upisao četiri gola, potom Fatović tri te Bukić i Garcia po dva gola. U američkoj reprezentaciji istaknuli su se Irving i Stevenson s po tri zgoditka.

– Izbornik nam je rekao da iskoristimo ovu utakmicu kao dobru pripremu za Rotterdam. Mislim da smo danas odigrali puno bolje, pogotovo u obrani. Amerikanci su bili odlični sparing partneri za turnir koji nam slijedi. Drago nam je da smo uspjeli pobijediti i podići kvalitetu naše igre. Sada nam slijedi ono najbitnije, Rotterdam. Još ovih nekoliko dana u Zagrebu očekuje nas usavršavanje taktičkog dijela priprema i analiziranje protivnika kako bi se kvalitetno pripremili za svaku utakmicu. Svi su pozitivni i očekujemo da ćemo će kvalificirati. – rekao je Luka Bukić, reprezentativac.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja