Međimurje Press
Sport+

Barakude pobjedom otvorile novi olimpijski ciklus!

Hrvatska seniorska reprezentacija od nedjelje je navečer na zajedničkim mini-pripremama s reprezentacijom Italije s kojom su jučer odigrali i službenu prijateljsku utakmicu te odnijeli pobjedu rezultatom 11:12 ( 1:1, 2:3, 3:5, 5:3).

Ovim prvim okupljanjem Barakuda u izmijenjenom sastavu nakon Olimpijskih igara Tucak je započeo novi olimpijski ciklus.

– Odigrali smo uistinu odličnu utakmicu, komplimenti i čestitke igračima. Utakmica nema rezultatski značaj, no meni kao treneru pokazala je što i kako dalje. Ove sparing pripreme s Italijom donijele su nam puno toga. Ponovit ćemo ih i u prosincu kada će Talijani biti naši gosti u Zagrebu. Imam vjeru u ovu reprezentaciju. Naravno da će trebati puno vremena i strpljenja, na početku smo novog ciklusa. Ovi igrači koji trebaju povjerenje svih nas, no već danas su pokazali da će hrvatski vaterpolo i dalje biti u vrhu europskog i svjetskog vaterpola. Ova pobjeda ogroman je poticaj za daljnji rad – rekao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Od igrača koji su nastupali u Tokiju utakmicu su odigrali samo Bukić i Vukičević, kako je zbog problema s preponama na tribinama ostao sjediti Fatović. Ponajbolji strijelac s tri gola bio je upravo Luka Bukić dok su Vukičević i Benić upisali po dva zgoditka a Burić, Žuvela, Marinić Kragić, Bašić i Dužević po jedan pogodak.

Izbornik Tucak je prije polaska bio primoran na promjenu sastava zbog povišene temperatura vratara Solarisa Marina Šparade te je pozvao Jerka Jurlinu koji je na vratnici Mladosti zamijenio ozlijeđenog reprezentativca Ivana Marcelića. Isto tako, za vrijeme boravka u Italiji dodatno je pozvao i Andriju Bašića zbog lakših bolova u vratu Hrvoja Benića.

U Imperiji je tako bio okupljen sljedeći sastav:

Franko Lazić (Mladost)
Matias Biljaka (Mladost)
Jerko Jurlina (Mladost)
Luka Bukić (Jadran)
Konstantin Harkov (Jadran)
Zvonimir Butić (Jadran)
Jerko Marinić-Kragić (Jadran)
Rino Burić (Jadran)
Antonio Dužević (Jadran)
Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)
Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)
Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)
Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)
Ante Vukičević (Marseille)
Andrija Bašić (Palermo)

Stručni stožer:

– izbornik Ivica Tucak

– pomoćni treneri Zoran Bajić i Jure Marelja

– fizioterapeut Damir Luketić

Sljedeće okupljanje reprezentacije bit će u Zagrebu gdje ih očekuju sparing pripreme s Talijanima od 05. – 07. prosinca, dok krajem godine ugošćuju Crnu Goru od 27. – 29. prosinca. Nakon kratkog odmora već 03. siječnja Barakude odlaze u Beograd na trodnevne pripreme s reprezentacijom Srbije.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja