Međimurje Press
Sport+

Barakude saznale prve suparnike na Svjetskom prvenstvu!

Za tek nešto više od dva mjeseca, točnije od 18. lipnja do 3. srpnja Barakude će se natjecati na 19. Svjetskom prvenstvu, za koje je danas održan ždrijeb skupina vaterpolskog turnira.

Izaslanstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza koje se sastojalo od direktora Perice Bukić, izbornika Ivice Tucka i člana Upravnog odbora  Ratka Rudića nazočilo je svečanom izvlačenju na kojem je odlučeno da će hrvatska reprezentacija uz Grčku, Njemačku i Japan zaigrati u skupini B.

– Dobili smo grupu u kojoj smo uz Grčku veliki favoriti, naravno, ne podcjenjujući niti ekipu Japana i Njemačke.  Nijemce sam ove godine pratio kroz igre u Svjetskoj ligi gdje nisu nešto impresionirali. Međutim na klupi imaju jako dobrog crnogorskog stručnjaka i morat ćemo se dobro pripremiti za njih. O Japanu nemamo puno informacija, no to je reprezentacija koja je uvijek jako nezgodna i koja igra svoj specifičan presing. Ipak, Grci i mi smo favoriti ove grupe, iako je to tek prvi korak. Naše želje su uvijek iste, a to je da se ode do kraja i osvoji medalja. Vremena ima da sve dobro pripremimo i nadam se da ćemo potpuno spremni dočekati početak Svjetskog prvenstva – rekao je izbornik Tucak.

Prvi dio prvenstva odigrat će se u četiri mađarska grada (Budimpešti, Szegedu, Debrecenu i Sopronu), dok od četvrtfinala prvenstvo seli u Budimpeštu.

Grupa A (Budimpešta): Mađarska, Gruzija, Brazil, Crna Gora

Grupa B (Debrecen): Grčka, Japan, Njemačka, Hrvatska

Grupa C (Sopron): Španjolska, Južna Afrika, Italija, Kanada

Grupa D (Szeged): Srbija, Kazahstan, Australija, SAD

– Rekao bih da je ovo srednje jaka skupina. Znamo da su Grci olimpijski finalisti, dok su Nijemci i Japan reprezentacije nešto slabije kvalitete, ali koje znaju igrati sa svima. Stoga i za njih treba biti sto posto spreman kako bi ih uspio pobijediti. Jako će puno značiti utakmica Hrvatska – Grčka jer prvo mjesto nosi lakšeg protivnika u četvrtfinalu i naravno, izbjegava se utakmica osmine finala. Onaj koji bude drugi u grupi, osim nastupa u osmini finala, može očekivati i Srbiju u četvrtfinalu, koja je jedna od jačih reprezentacija prvenstva. No ne mislim da postoje izraziti favorita, naprotiv. Ovdje je 6-7 reprezentacija koje su vrlo blizu jedna drugoj. Kako što smo i do sada imali prilike naučiti, dobar ždrijeb ne znači dobar rezultat, kao što i teži ždrijeb ne znači da se ne može do rezultata. Najvažnije je da budemo pravi i damo svoj maksimum te da od samog počeka budemo spremni. Iz Budimpešte imamo dobro iskustvo, 2017. smo tamo ponijeli titulu prvaka svijeta te se nadamo da ćemo igrama i rezultatima i nakon ovog Svjetskog prvenstva koje se odigrava u Mađarskoj, i onaj završni dio u Budimpešti također biti zadovoljni s igrom naše reprezentacije  – zaključio je Perica Bukić.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja