Međimurje Press
Sport+

Barakude u nedjelju u borbi za broncu!

Današnja polufinalna utakmica Španjolska – Hrvatska završila je na strani Španjolaca rezultatom 10:5 (3:3, 0:0, 2:2, 3:0) te Hrvatsku u nedjelju očekuje utakmica za broncu.

– Borili smo se kao lavovi. Žao mi je što nismo iskoristili šanse u situaciji kada se utakmica lomila. No bolja je reprezentacija pobijedila, trebamo ići dalje. Na momke mogu biti samo ponosan, ovaj krajnji rezultat ne oslikava ono što se događalo u bazenu. Jedina mi je zamjerka danas što nismo bili tako raspucani kao protiv Srbije. Ujedno, prve dvije četvrtine smo previše gurali loptu na centra, bez potrebe. Mi imamo šut i moramo ga koristiti. No valja učiti na greškama i priznati da je Španjolska u ovom trenutku bolja reprezentacija – rekao je izbornik Tucak nakon utakmice.

Luka Bukić se danas upisao kao strijelac s najviše odnosno dva zgoditka, dok su po jedan zabili Kharkov, Bašić i Žuvela.

– Utakmicu smo dobro otvorili no kasnije nismo uspjeli realizirati naše šanse s igračem više gdje smo imali nekoliko zicera koje nismo pogodili. Zaslužena pobjeda Španjolaca, danas su bili bolja momčad od nas. No treba se odmoriti i pobijediti utakmicu za treće mjesto. Još je jedna utakmica pred nama, igramo za medalju. Moramo se zato čim prije oporaviti od ove utakmice, idemo uzeti to treće mjesto  – najavio je Ante Vukičević, reprezentativac.

Utakmica za treće mjesto Barakude očekuje u nedjelju u 14:30 sati s reprezentacijom Grčke. Hrvatski vaterpolski savez je u suradnji sa svojom agencijom B travel pripremio organizirani prijevoz za sve navijače koji dolaze podržati reprezentaciju. Sve informacije mogu se pronaći na stranici www.hvs.hr i društvenim mrežama HVSa.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja