Međimurje Press
Sport+

Barakude u nedjelju započinju svoj nastup na Olimpijskim igrama!

Sutra (nedjelja, 25.07.) u 12:50 sati po hrvatskom, a 19:50 japanskom vremenu, vaterpolska reprezentacija uskače u Olimpijski bazen u Tokiju. Reprezentacija s kojom započinju svoj ukupno sedmi nastup na Olimpijskim igrama bit će Kazahstan, nakon čega im slijede još četiri utakmice u skupini.- Sutra očekujemo početak Olimpijskog turnira!

Vrijeme dosadašnjeg boravka u Tokiju iskoristili smo za zajedničke sparing treninge s reprezentacijom Italije na kojem smo popravili detalje koji su nedostajali. U turnir ulazimo maksimalno motivirani i spremni. Smatram da smo odradili odlične pripreme. Ukoliko sutra ozbiljno uđemo u utakmicu reprezentacija Kazahstana nam ne bi smjela stvoriti veći problem – najavio je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

Barakude se nadmeću u skupini B po sljedećem rasporedu:

1. kolo – 25.07.: Hrvatska – Kazahstan – 12.50

  1. kolo – 27.07.: Australija – Hrvatska – 12.50
  2. kolo – 29. 07.: Hrvatska – Crna Gora – 08.30
  3. kolo – 31.07.: Hrvatska – Srbija – 08.30
  4. kolo – 02.08.: Španjolska – Hrvatska – 08.30

– Već smo nekoliko dana u Japanu, prilagodili smo se vremenskoj razlici. Sada jedva čekamo da turnir započne! Kazahstan ima dva srpska igrača koji su najkvalitetniji i najopasniji te na papiru jesu slabija momčad, no nama je apsolutno svejedno tko je preko puta nas, mi želimo svaku utakmicu odigrati svom svojom snagom, kao da je finalna. Želimo pobjedu pa ne sumnjam da će tako biti i sutra  – rekao je branič Marko Macan.

Jučer su Barakude sudjelovale i u svečanoj procesiji otvaranja Olimpijskih igara, točnije četvorica debitanata među Barakudama kojima su ovo prve Olimpijske igre. To su Ivan Marcelić, Loren Fatović, Ante Vukičević  i Lovre Miloš.

– Predivan sportski događaj i uspomena koju ću pamtiti cijeli život. Malo sportaša se može pohvaliti da je bilo dijelom tog događaja. Zaista nezaboravno iskustvo. No mi se sada okrećemo sutrašnjoj utakmici. Kvaliteta je na našoj strani, vjerujem da ćemo to odraditi na nivou, kao i sve sljedeće utakmice. Nadam se da ćemo za dva tjedna zaigrati zadnju utakmicu turnira odnosno finale  – zaključio je Ivan Marcelić, vratar reprezentacije.

Ivana Janković

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja