Biciklistička utrka DH IVA 6 odrađena uspješno

Uspješno je održano natjecanje DH Iva 6, u organizaciji BBK Ivanščica iz Ivanca. Bilo je napeto, blatno i s uglavnom manjim ozljedama. Na terenu je bila svega jedna intervencija Hitne pomoći za vozača, no nema razloga za pretjeranu zabrinutost, obzirom da nije bilo lomova i slično.

Dvodnevna manifestacija DH Iva 6, ove je godine okitila zadovoljne pobjednike iz više skupina. Subotnje kvalifikacijske utrke bile su uspješne za 50 natjecatelja i natjecateljica, koji su se dan kasnije borili za prva mjesta te pripadajuće medalje i nagrade.

Subota popodne bila je značajna i za prvo memorijalno natjecanje, kojim su se organizatori, BBK Ivanščica, prisjetili Karla Božaka, nekadašnjeg perspektivnog vozača downhill discipline, čiji je život završio zbog bolesti. Karlu u čast, organizirano je natjecanje u skokovima. Kako bi odlučili o pobjedniku, 6-ero člani žiri, sastavljen od vozača iz Hrvatske i Slovenije, morao je ocjenjivati prijavljene kandidate. Premda je bilo napeto između Berislava Topola i Antonija Holjevca iz BK KKJ –WD40 Bike, pobjedu je odnio Topol, a time i nagradu koju je osigurao Muzej anđela.

Nedjeljni natjecateljski dio počeo u 15 sati. Unatoč kišnim oblacima i nevremenu koje je poharalo ivančeki kraj koju minutu prije samog početka utrke, nije nedostajalo podrške publike. Budući da je staza, koja je ionako na glasu kao zahtjevna, bila mokra, skliska i potencijalno opasna, manji dio vozača odustao je od starta. Dio vozača počastio je publiku s vrhunskim skokovima na cilju, na opće oduševljenje okupljenih.

Što se tiče ukupnog poretka, rezultati su sljedeći:
– u kategoriji hobi/rekreativaca, najbolje su se plasirali Deni Floričić, BK TNT Pazin, nakon njega stigao je Marko Puklin iz BK KKJ – WD 40 Bike, dok je prvo mjesto pripalo Ninu Kokelju iz slovenskog Ganesha Teama.
– u kategoriji juniora treća pozicija pripala je Tinu Cotiću iz BK KKJ – WD 40 Bike, drugo mjesto zauzeo je Ivan Bašić iz BK TNT Pazin, a njegov klupski kolega Noa Radolović odnio je pobjedu.
– u kategoriji  master /muškarci, pobjedu je odnio Luka Španjol iz BK Veli Vrh, iza njega stigao je klupski kolega Marin Pecorari, dok je treća pozicija pripala Nikoli Lehkecu iz BK KKJ – WD 40  Bike.
– u kategoriji elite /žene, natjecale su se dvije vozačice, s time da je pobjeda pripala Dubravki Družeta iz BK TNT Pazin, a iza nje stigla je Tea Marković iz BK KKJ – WD 40 Bike.
– u kategoriji elite /muškarci, trećeplasirani bio je Berislav Topol iz BK KKJ – WD 40 Bike, ispred njega je Miha Ivančić iz ŠKTD Avče (Slovenija), dok je pobjeda pripala Janu Cimpermanu iz MTB Trbovlje/Nakita bikes (Slovenija).

Održano je i državno prvenstvo, a po kategorijama, ostvaren je sljedeći poredak
– elite /muškarci – pobjeda je pripala Berislavu Topolu iz BK KKJ – WD 40 Bike, dok je iza njega stigao  Frano Liović iz BK Stina, a treće mjesto pripada Nikoli Klačinski iz BK KKJ – WD 40 Bike
– u skupini U 23, pobjeda je pripala Antoniju Holjevcu iz BK KKJ – WD 40 Bike, dok su iza njega stigli Maks Tucman iz BGK Tuškanac te Borna Antić iz BK Stina.
– elite/ žene – nije bilo iznenađenja, proslavila se Dubravka Družeta iz BK TNT Pazin, a iza nje stigla je Tea Marković iz BK KKJ – WD 40 Bike
– junior /muškarci – prvo mjesto zauzeo je Noa Radolović iz BK TNT Pazin, a iza njega je klupski kolega Ivan Bašić, dok je treće mjesto pripalo Robertu Kišaku iz BK Stina.
– master /muškarci – treće mjesto osvojio je Nikola Lehkec iz BK KKJ – WD 40 Bike, ispred njega je Marin Pecorari iz BK Veli Vrh, a pobjedu je odnio njegov klupski kolega  Luka Španjol.

DH Iva 6 pokazala se kao izvrsna prilika za pomicanje granica vozača, ali i vrhunski sportski događaj, na kojem se ponovno pokazalo kako su rezultati dio važan dio priče u kojoj su strast, predanost, povezanost i zajedništvo zajednički jezik natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije te Mađarske. Čitav događaj odvio se pod pokroviteljstvom grada Ivanca i za vrijeme održavanja Dana grada Ivanca. Gradonačelnik Ivanca, g. Milorad Batinić, osobno je došao pružiti podršku biciklistima i organizatorima te je sudjelovao pri podjeli nagrada. Pritom je istaknuo kako mu je drago da je ostvarena suradnja s BBK Ivanščica, koji je veliki potencijal i dobar organizator, a najavljena je i buduća podrška radu i projektima kluba. Također, čestitao je svima na ostvarenim rezultatima, unatoč otežanim tehničkim uvjetima, uzrokovanim kišom i tučom.

Organizatori zahvaljuju svim institucijama, sponzorima, volonterima, publici, a posebice medijima koji podržavaju rad kluba.

(M.V.B.)

Foto: Hrvoje Čibarić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*