Međimurje Press
Sport+

BK Mura Avantura nastupili u Metkoviću!

Protekli vikend, u subotu i nedjelju, u Metkoviću, u organizaciji BK Metkovića održane su dvije biciklističke utrke. BK Mura Avanturu predstavljali su u kategoriji Juniora Ida i brat  Matija Trstenjak, a u kategoriji elite Božidar Mavrin.

U subotu održano je nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u disciplini eliminator XCE, na kružnoj stazi dužine 600 metara, u centru grada Metkovića sa puno stepenica i prepreka, gdje se međusobnom eliminacijom sporijih natjecatelja dolazi do pobjednika.

Juniori i juniorke spojeni su sa kategorijom elite pa su se svi stariji od 16 godina zajedno međusobno natjecali. Matija je u toj zajedničkoj kategoriji dečki osvojio 3. mjesto, a Božidar Mavrin 5. mjesto, dok je Ida je u zajedničkoj kategoriji elite i djevojaka starijih od 16 godina osvojila također 3. mjesto kao i brat Matija.

Drugi dan, u nedjelju na Predolcu poviše Metkovića, održana je međunarodna MTB  utrka, UCI class 1, XCO Predolac. Domaćini su pripremili 4500 metara dinamične, kamenite i zahtjevne staze na kojoj su svoje sposobnosti pokazati natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Crne Gore, Slovenije. Ovdje su se naši natjecatelji također odlično snašli i pokazali svoje sposobnosti. Matija je u kategoriji Juniora osvojio srebrnu medalju, Ida je u kategoriji Juniorki osvojila također srebrnu medalju kao i puno UCI bodova za svjetsku rang listu najboljih MTB biciklista. Božidar Mavrin je u svojoj elite kategoriji osvojio 15 mjesto. Jako uspješan vikend za BK Mura Avanturu.

Predrag Trstenjak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja