Međimurje Press
Sport+

Blanka Vlašić u Vukovaru otvorila natjecanje Erste Plave lige 2021.

Blanka Vlašić na otvorenju Erste plave lige poručila: “Važno je baviti se fizičkom aktivnošću, prilika je to i da se prepoznaju talenti te da ih se i dalje usmjerava u sport“

Kvalifikacijskim natjecanjem u Vukovaru startala je Erste Plava liga 2021.

Zbog uređenja stadiona, natjecanje je ovoga puta održano u centru grada, što je dodatno doprinijelo atraktivnosti natjecanja u kojem se 288 vukovarskih osmoškolaca natjecalo u utrkama na 300 i 600 metara, skoku u dalj s mjesta i bacanju vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se u finale koje će se održati 14. rujna u Zagrebu, u sklopu 71. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Natjecanju su nazočili i ambasadori Erste Plave lige Blanka Vlašić i Ivan Horvat. Posebno zanimanje malih atletičara, gledatelja i medija izazvala je dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis. Ispod letvice postavljene na visinu njezinog i hrvatskog rekorda od 208 centimetara Blanka je dijelila odličja i autograme te se fotografirala s natjecateljima.

„Ja sam ambasadorica Lige već devet godina, ali kad sam bila aktivna atletičarke nisam imala toliko vremena sudjelovati u organizaciji i promociji ovog natjecanja. Sada se situacija promijenila i došla sam podržati mlade atletičare, a radit ću to i ubuduće. Atletika je bazični sport i kao takav je osnova za sve druge sportove, pa je jako važno da se razvija u svim našim sredinama. Posebno je važno da se djeca kroz školski sport kao i kroz ovakve manifestacije bave sportom. Osim što je izuzetno korisno i zdravo baviti se fizičkom aktivnošću, prilika je to i da se prepoznaju talenti te da ih se i dalje usmjerava u sport“, rekla je Blanka Vlašić koja je boravak u Vukovaru iskoristila i kako bi održala predavanje studentima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“.

Natjecatelje je pozdravio i ravnatelj ustanove Sportski objekti Vukovar, Ivan Szabo:

“Hvala svim školama koje su se uključile u organizaciju i roditeljima na podršci. Nadam se da ćete postići dobre rezultate, a prije svega se natjecati i razvijati sportski duh, kako mi to u Vukovaru nastojimo što više raditi.”

Kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige u Vukovaru održano je u organizaciji atletskog kluba Vukovar i AK  Slavonija Žito iz Osijeka.

Kvalifikacije Erste Plave lige, koje se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, nastavljaju se u ponedjeljak 31.5. u Čakovcu.

Foto: Pro Sport/Renato Branđolica

Erste Plava liga 2021

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja