Brončane karatistice Sabina Petković, Stela Horvat i Inga Grgić na prijemu kod župana

Senzibilitet koji pokazuje župan Posavec prema talentiranim uspješnim  sportašima Međimurja, danas je  urodio  još jednim prijemom i čestitkama ovoga puta na brončanoj medalji osvojenoj na Europskom prvenstvu u danskom Aalborgu. 

Naime, u vremenu 8. – 10.veljače 2019. godine u Danskom Aalborgu održavalo se 46. po redu prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore. Trojka Karate Centra Šenkovec u konkurenciji 11 ekipa osvojila je brončanu medalju. 

O svojim napornim treninzima, skupim putovanjima, nastupima gotovo svakog tjedna,  Sabina, Stela i Inga upoznale su župana, ali i svojim školskim obavezama kao odlične učenice. Ljubav prema karateu, kako su napomenule, od malih nogu ne jenjava ni danas, a velike zasluge imaju i roditelji koji ih prate u stopu i pomažu ne samo financijski već navijačkom podrškom.

Ove zlatne djevojke pod budnim su okom trenera Tihomira Grgića koji ulaže ogromne napore u organizaciji njihovog sportskog i ljudskog odrastanja. Dio atmosfere s nastupa diljem svijeta prenio je županu  kao i sistem funkcioniranja karate sporta koji s obzirom na veličinu Međimurja ima čak 12 ekipa. Naveo je i sistem stimuliranja pojedinaca i ekipa u svijetu, odnos Hrvatskog Olimpijskog odbora prema karate sportu, sistem natjecanja, kao i napore koje ulažu karatisti da bi skupljali svjetske bodove koji im daju širinu nastupa sve do Olimpijskih igara. 

U ležernom i srdačnom razgovoru kojem je prisustvovala i Sonja Tošić Grlač, župan Posavec, uz prigodne poklone, obećao je svekoliku pomoć ovoj vrijednoj ekipi, poželjevši im da se nađu slijedeći puta, ali tada sa zlatnim medaljama.

Bio je to susret, kako su ove marljive curke naglasile, stimulirajući, na ponos koji će im pomoći u daljnjim karijerama. 

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*