medjimurjepress@gmail.com

„Budapest open“ međunarodni karate turnir

14.-15. rujna 2019.

Na ovogodišnjem natjecanju, u glavnom mađarskom gradu, nastupilo je 1596 natjecatelja iz 36 država. Turnir je bio jedan od izbornih za kadetkinje i juniorke u katama pa je nastup na njemu bio obavezan za šenkovčanke Stelu Horvat i Sabinu Petković. Obje pokušavaju izboriti mjesto u reprezentaciji kao pojedinačne predstavnice u katama na predstojećem prvenstvu svijeta koje će se krajem listopada održati u Santiagu (Čile).

U konkurenciji od 25 kadetkinja iz 10 zemalja Stela Horvat je uspjela nakon odličnih izvedbi i tri dobivena meča doći u polufinale. U polufinalu protiv Švedske reprezentativke odličnom izvedbom svoje najbolje kate Unsu gubi s tijesnih 2 : 3. U repasažnom meču istim rezultatom pobjeđuje predstavnicu Ukrajine i osvaja 3. mjesto .Ovaj rezultat ipak nije bio dovoljan da skupi više bodova od svoje konkurentice u borbi za kadetsku predstavnicu na prvenstvu svijeta, no svojim napretkom u proteklih godinu dana ušla je u sam vrh ove kategorije.

Sabina Petković nastupila je u juniorskoj konkurenciji 21 natjecateljice iz 11 država. Usprkos nezaliječenoj povredi gležnja, izborila je meč za medalju te na kraju osvaja broncu. Osvojenim trećim mjestom, Sabina je u nedostižnoj prednosti pred konkurenticama i siguran je putnik na svjetsko prvenstvo kao pojedinačna predstavnica u juniorkama. Ovim uspjehom nastavlja višegodišnju dominaciju na državnoj razini u svojoj kategoriji.

Siguran odlazak na svjetsko prvenstvo osigurala je i ekipa koja je osvojila medalju na prvenstvu Europe u sastavu : Inga Grgić, Stela Horvat i Sabina Petković.

Ekipu je na natjecanju vodio trener Tihomir Grgić.

DEJAN MIHALKOVIĆ

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*