Međimurje Press
Sport+

Čakovčanke odlične nakon četiri odigranih kola!

Minulog vikenda na terenima KOP Vrapče odigrano je čak četiri kola 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku za žene. Prvi protivnik igračicama KOP Čakovec bio je sastav KOP Banjole iz Pule.

Na prvom terenu Mirjam Varga i Azra Jelenić uz sav trud i zalaganje nisu uspjele ozbiljnije se mjeriti s iskusnim protivnicama. U isto vrijeme na drugom terenu, Iva Bulović i Ema Frančić dobro pariraju protivnicama. U neizvjesnoj borbi Puljanke ipak stvaraju laganu prednost koju drže do kraja cijelog meča i oba boda su na kontu djevojaka iz Pule.

U drugom susretu dana protivnik je KOP Osijeku. Par Bulović /Frančić  u svim elementima igre dominira cijelim susretom i bez problema dobiva oba seta pritom prepustivši  protivnicama tek 16 poena. Drugi par Iva Hranilović i Klara Škvorc na sličan način rješavaju svoj meč, Osječankama je prepušteno tek nekoliko poena više.

U nedjelju Čakovčanke otvaraju protiv drugog osječkog kluba u elitnom natjecanju – KOP Retfale. Iva Bulović i Ema Frančić nastavljaju sa sjajnom igrom iz prijašnjeg dana i protivnice ni u jednom trenutku ne mogu ugroziti pobjedu. Iva Hranilović i Klara Škvorc igraju također sigurno i kvalitetno, ali s druge strane mreže imaju puno bolji osječki par. Uz malo više sreće i spretnosti igračice iz grada na Dravi dolaze do pobjede.  KOP Opatija je zadnja prepreka za osvajanje naredna dva boda. Na prvom terenu  Iva Hranilović i Klara Škvorc su odigrale svoj najbolji meč i koliko se god Opatijke trudile morale su priznati premoć ekipi iz Čakovca. Na drugom terenu  Ema Frančić i Mirjam Varga igraju dvoboj u kojem se borilo za svaki poen. U igri u kojoj se vodila neizvjesna borba do samog kraja naš par je pokazao da ima više kvalitetnih rješenja u napadu, što uz dobar početni udarac donosi pobjedu od 2:0.

Trener Ivan Vabec kratko je rezimirao vikend u Zagrebu: „U četiri susreta osvojena su 5 boda što je svakako podatak koji raduje, posebno imponira borbenost naših djevojaka. Veseli me što pokazuju taj stupanj sportske borbe i što ne odustaju do kraja“ izjavio je i dodao kako treba posebno spomenuti terene KOP Vrapče koji su na svjetskoj razini.

I dok seniorke igraju ligu, kadetkinje KOP Čakovec od ove srijede nastupaju na pojedinačnom i klupskom Prvenstvu Hrvatske u Splitu gdje brane prošlogodišnju broncu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja