medjimurjepress@gmail.com

Čakovčanke su u Zagrebu pobijedile na Završnici kupa Hrvatske 2020. u odbojci na pijesku

Ema Frančić, Iva Bulović, Mirjam Varga i Iva Hranilović ispisale su minule subote najsjajnije retke životopisa Kluba odbojke na pijesku Čakovec. Čakovčanke su u Zagrebu pobijedile na Završnici kupa Hrvatske 2020. u odbojci na pijesku.

Trener čakovečke ženske ekipe Ivan Vabec nije krio ponos rezultatom. „Ovo je najveći uspjeh u povijesti našeg kluba“ poručio je. U završnici kupa održanoj na terenima KOP Siget, ekipa iz Čakovca u polufinalu je odmjerila snage s Klubom odbojke na pijesku Osijek. I prije početka dvoboja rezonirao je rezultat posljednjeg međusobnog ogleda na Prvenstvu Hrvatske u Splitu kada je bilo 1:1. Vabecove igračice u dvoboj su ušle maksimalno motivirane što se vidjelo u konačnom rezultatu, glatkoj pobjedi od 2:0. Naš prvi par Ema Frančić i Iva Bulović do nogu je potukao  Osječanke. Imale su cure dobar početni udarac, odličnu obrana u polju, a  u napadu su jakim smečevima izbile svaku nadu protivnicama za uspjeh. U drugom susretu Mirjam Varga i Iva Hranilović prekopirale su igru svojih prethodnica i izborili smo finale“ rekao je Vabec.

U dvoboju za osvajanje prestižne titule čekao ih je domaćin završnice KOP Siget. Čakovečki trener ovako je opisao finale: „U prvom susretu Ema Frančić i Iva Bulović odigrale su sjajno, ne respektiravši Sigećanke. Cijelo vrijeme susreta vodila se rovovska borba za svaki poen. Prvi set je dobiven s 21:17, a sredinom drugog setu mala kriza u prijemu kod naših i set odlazi na protivničku stranu 18:21. U trećem setu naše opet briljiraju osvojivši ga rezultatom 15:12. U zadnjoj utakmici koja odlučuje o pobjedniku finala, Mirjam Varga i Iva Hranilović iznenađuju protivnice, posebno dobrim prijemom,  te preciznim i učinkovitim napadima. Prvi set osvajaju s 21:18, ali drugi gube s 17:21. Treći odlučujući naše otvaraju sjajno, povele su s 4:0. Sigećanke uzvraćaju i poravnavaju rezultat. Obje ekipe pokazuju nevjerojatnu borbenost i upornost, ali završnica seta sretno, rezultatom 13:15, odlazi na stranu domaćinki“ izjavio je Vabec dodavši kako Čakovčanke nisu bile pretjerano tužne porazom. „Ključ je bio  osvajanje 13. poena u trećem setu. Doslovce za taj jedan poen bili smo bolji u ukupnom zbroju bodova, setova i poena od apsolutnog favorita završnice kupa“ izjavio je Vabec.

Matematički je to izgledalo ovako: KOP Čakovec  – KOP Siget, bodovi 1:1, setovi 3:3 poeni 105:104. Još veću težinu osvajanju titule daje podatak da je KOP Siget aktualni pobjednik Klupskog prvenstva Hrvatske.

Tomica Jakopec

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*