Međimurje Press
Sport+

ČAKOVEC OPEN – odbojka na pijesku

Dugo očekivani početak sezone odbojke na pijesku konačno je stigao, a među prvim turnirima u novom kalendaru bio je onaj u Čakovcu. Iako je turnir Čakovec Open bio planiran za Dan Grada Čakovca krajem svibnja, pandemija koronavirusa pomaknula ga je na drugu polovicu lipnja. Tako je proteklog je vikenda (19. i 20. lipnjna) u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Čakovec. Turnir je održan na terenima u sklopu Gradskih bazena Marija Ružić , a na njemu je nastupio velik broj parova iz Čakovca, Varaždina, Zagreba te lendavsko-štrigovski ženski par. Turnir su obilježile brojne zanimljive i atraktivne borbe, a svoj primat u muškoj konkurenciji dokazali su Hrvoje Zelenika i Jurica Skorin, aktualni prvaci u pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koji su turnir osvojili bez izgubljenog seta.

Puno je napetije i izjednačenije bilo u ženskoj konkurenciji, gdje se čak u sedam mečeva igrao treći set. Koliko je izjednačena konkurencija bila dokazuje i činjenica da su osvajačice turnira, Lara Marović i Saša Novak, u petak glatko izgubile od Čakovčanki Eme Frančić i Ive Bulović, da bi im se u polufinalu revanširale pobjedom 2:1 te na kraju osvojile turnir.

Pohvale za organizaciju turniru stizale su sa svih strana, a među njima je bio i Hrvoje Zelenika kojemu je ovo bilo prvi put da sudjeluje na turniru u Čakovcu. “Moram reći da sam pozitivno iznenađen. Turnir je bio dobro organiziran, tereni su lijepo uređeni, domaćini su bili vrlo gostoljubivi i potrudili se da nam ništa ne nedostaje. Ovo nam je bio prvi turnir ove godine, zadovoljan sam kako smo ga odigrali i sretan sam što smo ga osvojili. Turnir nam je dobro došao kao priprema za nadolazeće klupsko prvenstvo Hrvatske gdje ćemo se ponovo sresti s nekim od ekipa. Drago mi je da sam došao i rado ću se vratiti i iduće godine.

Tijekom turnira odigrana je i revijalna utakmica posvećena Rajku Kolareku, a turniru su nazočile i njegova supruga i kćer.

Konačni poredak (Ž): 1. Lara Malović / Saša Novak, 2. Iva Poljičak i Magdalena Šilić, 3. Iva Bulović / Ema Frančić

Konačni poredak (M):1. Jurica Skorin / Hrvoje Zelenika, 2. Matej Martinko / Filip Dumbović, 3. Davor Bogdanović / Antonio Juras.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja