medjimurjepress@gmail.com

Čakovečki plivači nastupili na kontrolnom natjecanju u Zagrebu!

PLIVAČI ČPK-a NASTUPILI NA KONTROLNOM NATJECANJU HRVATSKOG PLIVAČKOG SAVEZA U ZAGREBU

Nastavlja se plivačka COVID-19 sezona jer umjesto mitinga i prvenstava hrvatski plivač mogu samo sudjelovati na kontrolnim natjecanjima Hrvatskog plivačkog saveza. I to je već veliki pomak nakon višemjesečne pauze.

Tako je protekle subote, 13. ožujka plivalište na Sveticama u Zagrebu ugostilo 220 najboljih plivača iz Hrvatske. Mogućnost da se tamo natječu zavrijedili su samo najbolji i to prema vrijednostima rezultata u bodovima.

Među elitom ponovno je nastupio i Čakovečki plivački klub kojeg su predstavljali: Sven Furdi, Matija Tropša, Vida Kolarić, Meri Furdi i Sara Puklavec. Na natjecanju koje je bilo održano u velikom 50 metarskom bazenu na rasporedu je bilo 17 pojedinačnih disciplina.

Slično kao i na prvom kontrolnom natjecanju u Rijeci na Sveticama nije bilo natjecateljskog karaktera, nije bilo proglašenja najboljih već su se plivači borili jedino sa štopericom. Trener Antonio Šantek pohvalio je ideju i način na koji se koliko toliko zadržava tempo natjecanja. „Iako je fizički natjecanje za plivače bilo skoro kao i ona prije pandemije koronavirusa ipak, psihički, plivači nemaju to međusobno nadmetanje. Ali ljepota našeg sporta leži u tome da najveći protivnik nije u stazi pokraj već je protivnik samo isplivano vrijeme. Moram pohvaliti našu ekipu koja se dobro potrudila, koja je dobro plivala i sva vremena bila su na razini očekivanih u skladu s formom i cijelom situacijom“ izjavio je Šantek. Iskoristio je priliku da još jednom zahvali Zajednici sportskih udruga Čakovca na kombi vozilu kojim plivači, ali i ostali čakovečki sportaši lakše i sigurnije mogu odlaziti na razna natjecanja.

Tomica Jakopec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*