Čakovečki sportaši na Sajmu sigurnosti i prevencije

Poziv PU međimurske za sudjelovanjem na 4. Sajmu sigurnosti i prevencije Zajednica sportskih udruga Čakovca objeručki je prihvatila. Iako održavanje Sajma u petak 22. rujna nije najbolje odgovaralo sportašima zbog radnog dana i početka sezone, na čakovečkom središnjem Trgu Republike svoje sportove prezentiralo je pet klubova.

Predsjednik Zajednice Bojan Ružić tom prigodom je izjavio kako je sport jedna od najboljih preventiva i akcije poput ove koju je pokrenula međimurska policija zavređuju svaku pohvalu, ali i podršku. „Najviše nam se dopao koncept u kojem su osim građana, prostor Sajma, pa tako i naš sportski, organizirano obišla djeca iz čakovečkih vrtića i škola. Oni su naša budućnost i na njima trebamo graditi sportsku i zdravu perspektivu u našem društvu. Mnoga od njih nisu imala priliku vidjeti neki sport iz blizine, a ovdje im se pružila ovakva prilika, čak da se u njemu i okušaju“ rekao je Ružić i podsjetio kako je Zajednica sportskih udruga Čakovca na proljeće organizirala Festival sporta „Čakovec živi sport“ na kojem su se, u većem broju, predstavile brojne gradske sportske udruge. Ideju Sajma pohvalili su i sportski klubovi.

Voditelj Nogometne škole  Međimurje Čakovec Hrvoje Goričanec kazao je kako se povećava broj upisa djece u njihove programe nakon ovakvih javnih prezentacija, a njegov kolega iz Škole Nogometa Sloga Čakovec Tihomir Blažeka dodao je da osim posjetitelja, uživaju i sami sportaši jer mogu na jedinstvenoj pozornici pokazati svoje vještine.

Uz  nogometaše na Sajmu su bili i članovi Judo klub Zrinski, Teniskog kluba Franjo Punčec i rukometašice iz ŽRK Zrinski. Prostor čakovečkih sportaša na Sajmu posjetili su i zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović koji su se okušali u igranju tenisa.(Tomica JAKOPEC)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*