Međimurje Press
Sport+

Čestitka Hrvatskog olimpijskog odbora Međimurju na tituli Europske regije sporta 2022

Zlatko Mateša i Josip Čop, predsjednik i tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora uputili su čestitku Zajednici športskih udruga i saveza Međimurske županije na tituli “Međimurje – Europska regija sporta 2022”.

U čestitki koja je naslovljena na predsjednika Matu Kljajića, dopredsjednik Maria Vukoju i tajnika Tomicu Jakopca stoji kako je zadovoljstvo surađivati s vrijednim ljudima koji daju sve od sebe za napredak vlastite sredine, pridonoseći tako i boljitku cjelokupne zajednice.

Krovna sportska organizacija prepoznaje sportsku tradiciju Međimurja, ali i kontinuirani rad više od 400 udruga s preko 16.000 sportašica i sportaša. Zbog svega toga, ističu čelni ljudi HOO-a, Međimurje itekako zaslužuje biti istaknuto i izvan hrvatskih granica kao primjer privrženosti sportu i tendencijama zdravog života svojih stanovnika.

Pismo čestitke uključuje i obećanje kako će takvo strateško promišljanje i zalaganje za njegovo oživotvorenje uvijek imati potporu Hrvatskog olimpijskog odbora. Čestitku je poslao i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a zadužen za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

Županijska sportska zajednica i nacionalni olimpijski odbor uspješno već godinama surađuju na brojnim projektima, a ta je suradnja značajno povećana u posljednjih šest mjeseci. Podsjetimo, Međimurska županija je prva i za sada jedina hrvatska regija koja je proglašena Europskom regijom sporta. Tu titulu, koju dodjeljuje organizacija ACES Europe iz Bruxelles, Međimurje će ponosno nositi 2022. godine. Kandidatura koju su odradili Međimurska županija i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije započela je krajem 2019., a cijeli proces koji je uključivao izradu kandidacijskog dokumenta, promo filma i evaluaciju završen je početkom studenog kada je stigla potvrda da je Međimurje osvojilo titulu. Podršku kandidaturi, između ostalih, dao je i Hrvatski olimpijski odbor.

(Tomica Jakopec)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja