Međimurje Press
Sport+

Četiri Međimurca na Svjetskom prvenstvu u karateu!

Posljednjeg tjedna u listopadu svjetska karate elita u kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora okupila se u Konyi u Turskoj na Svjetskom prvenstvu. Mjesto među braniteljima hrvatskih bojna našlo je i četiri natjecatelja Karate kluba Globus iz Čakovca/Male Subotice.

Još jedan nastup za hrvatsku karate reprezentaciju upisali su kadet Sven Strahija, juniori Nikola Topličanec i Leona Gulija i mlađi senior Kristijan Topličanec. Očekivano najdalje je došao najbolji sa svjetske rang ljestvice u kadetima Sven Strahija. Mladića iz Dekanovca je nakon dvije odlične pobjede u 1/8 finala zaustavio predstavnik Španjolske. Španjolac kasnije ne uspijeva izboriti finale i Sven je ostao bez repasaža i mogućnosti borbe za medalju. Osim vrijednog iskustva na svom prvom Svjetskom prvenstvu, Sven je sakupio je i nešto bodova, pa i dalje ostaje vodeći na svjetskoj ljestvici kadeta do 70 kilograma.

Nikola Topličanec u juniorima do 55kg u prvom je kolu nadvisio Alžirca i to nakon što je preokrenuo rezultat od početnog zaostatka za konačnih 3:1. Svoj nastup u Turskoj završio u drugom kolo gdje je od njega bolji bio predstavnik Armenije.

Leona Gulija u juniorkama do 59kg na startu je poražena minimalnim rezultatom 1:0 od Talijanke koja pak kasnije gubi polufinale te i Leona ostaje bez repasaža. Kristijan Topličanec u kategoriji U21 do 60kg izgubio je u prvoj borbi od odličnog Alžirca.

U pratnji međimurskih karatista bio je i trener Dejan Slukić koji je pozitivno gledao na dane provedene u Turskoj“ U izuzetno jakoj konkurenciji vidjeli smo odlične borce sa svih strana svijeta i skupili vrijedno iskustvo za ubuduće. No, nećemo previše analizirati to natjecanje jer se već okrećemo Prvenstvu Balkana kojeg će ugostiti crnogorski Bar“ poručio je Slukić.

(Tomica Jakopec)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja