medjimurjepress@gmail.com

C(r)oRUNa liga – virtualna trkačka liga

Drage trkačice i trkači,

S obzirom da ova situacija s koronom nažalost neće baš tako brzo proći, pitanje je kada ćemo uopće biti u mogućnosti službeno se natjecati i otrčati neku željenu utrku. Upravo iz tog razloga, a i da potaknemo i održavamo natjecateljski duh, javila se ideja o ligi od 4 kola pod nazivom C(r)oRUNa liga.

Budući da većina vas trkača i dalje vjerojatno vrijedno i marljivo individualno trenira bilo bi dobro da se kroz tjedne kontrolne utrke ujedno natječemo, a i da vidimo gdje nam je forma i kako napredujemo kroz trening. Osnovna zamisao je da bi na kraju tjedna u nedjelju sami otrčali jednu od ponuđenih dionica koje bi se zasebno bodovale. Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta. Upravo zbog različitih fizičkih mogućnosti svakog pojedinca (od početnog rekreativca pa do „profića“) ponuđene dionice bile bi 5 km, 10 km, 21,1 km. Održali bi 4 kola, a u 4. kolu bi uz postojeće ponudili i maraton.

Poanta je u tome da svatko otrči željeno na svojoj individualnoj stazi (šuma, cesta, livada,…), a može i po dvorištu ili u sobi u izolaciji, itd. te poslika svoj rezultat na Garminu, Polaru, mobu i ostalim pametnim satovima i mobitelima te pošalje nama na obradu. Ujedno se mogu poslati i slike pa da se to sve objedini i službeno objavi. Nakon dobivenih zbirnih rezultata slijedi bodovanje i plasman po pojedinim dionicama, a na kraju ćemo proglasiti i pobjednike koje očekuju motivirajuće nagrade. Osnovna želja je u ovo depresivno vrijeme potaknuti natjecateljski duh, motivirati se istrčati zadanu dionicu bez obzira na rezultat, a ujedno pokazati kako se i trčanjem boriti protiv koronavirusa. Krenuli bismo već od danas i sutra odnosno 21. i 22.03.2020, a vrijeme u koje bi trčali birate sami poštivajući datume (0-24h).

Napomena: Uvijek je važno imati na umu kako trčanje i fizička aktivnost pospješuju naše fizičko i mentalno zdravlje te jačaju imunitet i podižu raspoloženje. No, pritom je posebno važno ponašati se savjesno i odgovorno te pridržavati se svih mjera prevencije širenja koronavirusa donesenih od strane nadležnih službi radi očuvanja zdravlja i sigurnosti sebe i svih građana. Zbog toga od iznimne je važnosti da TRČITE SAMOSTALNO, a ne u društvu prijatelja i drugih trkača.

PRIJAVE
VIŠE O LIGI
Direktor lige
Josip Lacković

05.07.2020.
6. utrka za mač Grofa Draskovicha
Vjerujemo kako će se do 7. mjeseca ova pandemija smiriti pa ćemo moći ponovno normalno trenirati, a jedan odličan trening mogla bi biti upravo 6. utrka za mač Grofa Draskovicha
Prijavi se

Ovako je to izgledalo prošle godine

AK Varaždin
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*