Međimurje Press
Sport+

Danas je u dvorani Aton održana konferenciji za novinare hrvatske reprezentacije košarkaša u kolicima!

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima u Nedelišću priprema se za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije, što će se od 12. do 22. lipnja održati u Sarajevu.

Na osmodnevnim pripremama u Nedelišću su već drugi puta i neizmjerno su zahvali na gostoprimstvu Općini Nedelišće i Međimurskoj županiji.

Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su o pripremama za nastup na Europskom prvenstvu, ciljevima, ali i planovima za budućnost, kao i o uspostavljenoj suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom, što će u budućnosti hrvatskoj košarci u kolicima dati jednu novu dimenziju.

Na pressici, reprezentaciju je pozdravio Matija Posavec, župan Međimurske županije, potom Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, a svoje viđenje višednevnog boravka u Međimurju predstavili su Damjan Lisska, glavni tajnik Hrvatskog saveza košarke u kolicima i član reprezentacije, Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije i Igor Brajšek trener reprezentacije.

Župan Posavec tom je prilikom čestitao Međimurcu Nikoli Bistroviću članu reprezentacije i još jednom iskazao dobrodošlicu u našu županiju, ali i ove godine Europsku regiju Sporta, koja ima 15.000 registriranih sportaša. Gledamo to kao veliki potencijal svakog čovjeka  pa tako i invalidne osobe koje se bave različitim sportovima. Gradimo infrastrukturu što je velika pomoć svim našim sportašima i njihovim trenerima, a i svima koji u Međimurje dolaze na pripreme.

U Hrvatskoj postoji 10 klubova s košarkašima u kolicima sa 150 osoba. Gotovo svi košarkaši u kolicima su amateri, dolaze na treninge s posla. Spomenimo da jedna sportska kolica za košarkaša koštaju gotovo 60.000 kuna. Trenutno se financiraju iz Paraolimpijskog odbora, što je još uvijek nedovoljno za vrhunske rezultate. A upravo je i to cilj da u Sarajevu uđu u A diviziju među 10 najboljih u Europi.

Hrvatski košarkaši u kolicima prikazali su novinarima i pokazni trening koji svojom dinamičnosti privlači pažnju.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja