medjimurjepress@gmail.com

Dolazi druga ŠPORTKO subora uz atletski troboj

Nakon prve subote i bijelog sporta, brojni vrtićarci, polaznici programa Športko na drugoj sportskoj suboti upoznali su se s kraljicom sportova. Udruga za šport djece i mladeži malim sportašima ovog puta približila je mališanima atletiku.

Dvorana 1. osnovne škola u Čakovcu tako je ugostila atletski troboj:  trčanje na 20 metara, bacanje loptice u koš i skakanje u dalj iz mjesta. Kako je objasnila Tea Kolarić, tajnik Udruge za šport djece i mladeži tijekom još jednog serijala Športko djeca će se upoznati sa sva tri bazična sporta: i s plivanjem, i gimnastikom, a prva na redu bila je atletika. „Pokazali su zavidnu motoriku i koordinaciju. No, najviše su nas zadivili svojim trudom. Bili su jako uporni, poput pravih, velikih sportaša“ komentirala je Kolarić angažman stotinjak mališana.

Cilj serijala je animirati što veći broj vrtićke djeca da se bave sportom, a ako je suditi po viđenom u sportskoj dvorani 1. osnovne škole u tome Športko uspijeva. Djecu koja su se s velikim zanimanjem i entuzijazmom bavila atletskim disciplinama glasno su s tribina bodrili njihovi roditelji. Oni su mogli opušteno pratiti sve što rade njihovi najdraži jer su cijelo vrijeme trajanja atletskog troboja. Naime, s mališanima svake Športko subote rade profesori tjelesne i zdrastvene kulture, stručni trener i apsolventi kineziologije. Tako će biti i sljedećih pet športko subota, a prva sljedeća na redu bit će 6. travnja. Tada će se na istoj lokaciji, dvorani 1. osnovne škole mali sportaši upoznati s gimnastikom. Osim u Čakovcu i Međimurju, orginalnost i vrijednost projekta prepoznata je i na nacionalnoj razini pa je tako Športko 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*