Dolazi preko 600 karatista iz 7 država

CRO CUP MALA SUBOTICA 2019.

Međimurje postaje sve značajnija točka na svjetskoj karate karti. Razlozi za to su sve bolji rezultati naših karatista, ali i nekoliko značajnih karate turnira kojemu su domaćini naši klubovi. Jedan od njih je i Cro cup koji ove godine održava u Maloj Subotici.

Prijašnjih godina na turnir se prijavljivalo do 400 natjecatelja, a već sada, iako prijave traju do subote, za Cro cup 2019. prijavilo se preko 600 karatista. Ovogodišnje 14. izdanje Cro cupa privući će borce iz sedam država: Ukrajine, Austrije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Organizaciju će i ovaj put potpisati Karate klub Globus iz Čakovca/Male Subotice koji se iz turnira u turnir dokazuje kao odličan domaćin. Trener u Karate klubu Globus Tomislav Magdalenić nije krio zadovoljstvo odazivom na turnir. „Karate je u uzletu, osim na turniru Međimurje Open u rujnu, vidimo to i u ožujku u Maloj Subotici. Slobodno mogu reći kako je to postalo mjesto koje diše za karate, a to prepoznaju i natjecatelji iz drugih država“ izjavio je.

Turnir je pretežno namijenjen mlađim dobnim kategorijama, ali prijaviti se mogu i seniori. Organizaciju pomažu Općina Mala Subotica, Međimurska županija i Savez borilačkih sportova Međimurske županije.

Turnir će biti održan u dvorani Osnovne škole Mala Subotica u subotu 30. ožujka s početkom u 10 sati.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*