Međimurje Press
Sport+

Dretar Karić i Mužinić osvojile broncu, a Sinovčić nije uspio izboriti finale na 100m slobodno!

Hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su izgubile u polufinalu ekipne konkurencije protiv Južne Koreje sa rezultatom 0-2. Iako su izgubile u polufinalu osigurale su broncu, svoju drugu medalju nakon srebra iz Rija prije pet godina.

Tokio, 31.08.2021 – Hrvatske stolnotenisacice Andela Mužinic i Helena Dretar Karic tijekom meca cetvrtfinala ekipno, zene, P3 protiv para iz Turske, na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Ovim uspjehom hrvatska ima drugu medalju na paraolimpijskim igrama u Tokiju. Mužinić i Dretar Karić u polufinalu prije pet godina pobjedile su Mi Gyu Lee i Jiyu Yoon, no ovaj put su koreanke bile bolje. U parovima su prvo dobile rezultatom 3-1, a zatim je Yoon pobjedila Mužinić sa 3-0 pa treći meč između Helene i Mi Gyu nije bio potreban. Koreanke će u finalu dočekati Kina koja je bila bolja od predstavnica Italije 2-1.

“Ovoga puta nije išlo, bile su prejake. Međutim, moramo biti sretne i ponosne na ovu broncu,”-izjavila je Dretar Karić po završetku meča.

Iduće godine hrvatske igračice čeka Svjetsko prvenstvo, a za tri godine su nove Paraolimpijske igre u Parizu. Prvi veliki zajednički uspjeh ostvarile su na europskom prvenstvu u Splitu 2011. osvojivši ekipnu broncu. Dvije godine kasnije na europskom prvenstvu u Lignanu osvojile su zlato
što su ponovile 2015., 2017. i 2019. godine. Zajedno su osvojile i srebro 2017. i broncu 2014. na svjetskim prvenstvima.
Današnjim nastupom Hrvatski parastolnotenisači su završili nastup u Tokiju. Mužinić i Dretar Karić su osvojile ekipnu broncu, Mužinić je u pojedinačnoj konkurenciji ispala u četvrtfinalu, a Dretar Karić i naš jedini muški predstavnik Pavao Jozić su zapeli u skupini.

“Sretni smo zbog medalje jer smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja, nakon što smo u Rio de Janeira u ekipnoj konkurenciji bili drugi. Možda u Tokiju nismo igrali kako smo priželjkivali. Cure su bile dosta u grču. Nažalost, pokazalo se da je korona učinila svoje jer je bio vidljiv nedostatak
mečeva, turnira, sparing partnera,”- rekao je izbornik Emil Gubica.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, paraplivač Dino Sinovčić osvojio je 14. mjesto u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno kategorije S6.
Sinovčić, kojem su ovo druge Paraolimpijske igre u karijeri je isplivao vrijeme 1:13.26 što je njegov novi osobni rekord, ali to nažalost nije bilo dovoljno za plasiranje među osam najboljih. Prvo mjesto je osvojio te postavio novi paraolimpijski rekord Talijan Antonio Fantin s rezultatom
1:04.16.

Najava natjecanja za 9. dan POI Tokio

Devetog dana, 02.09.2021., u četvrtak na Paraolimpijskim igrama u Tokiju hrvatski predstavnici nastupit će u parastreljaštvu, paraplivanju i paraatletici.
Prvi na redu koji nastupa taj dan u 1.45h po našem vremenu je Damir Bošnjak koji će se ovaj put natjecati u disciplini pištolj 25m kategorije P3.
Nastup u paraplivanju, u kojem će nas predstavljati Kristijan Vincetić, bit će u 2.00h po našem vremenu te u 10.00h ukoliko izbori finale u disciplini 100m leptir kategorije S9.
Nešto kasnije, u 12.00h slijedi nastup paraatletičara Ivana Katanušića koji će bacati disk u kategoriji F64.

RASPORED:
DAMIR BOŠNJAK, streljaštvo, pištolj 25m P3- 1.45-9.45h
KRISTIJAN VINCETIĆ, plivanje, muški, 100m leptir S9- kvalifikacije- 2.00-4.25h
KRISTIJAN VINCETIĆ, plivanje, muški, 100m leptir S9- finale- 10.00-13.50h (ukoliko prođe dalje)
IVAN KATANUŠIĆ, disk, muški F64- finale- 12.00-15.05h

Zoran Pamić, mag. rel. int. et dip.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja