Međimurje Press
Sport+

Druga utakmica i druga pobjeda Barakuda

Druga utakmica Hrvatske reprezentacije u B skupini Rotterdamskog predolimpijskog kvalifikacijskog turnira završila je ponovo na strani superiornih Barakuda pobjedom nad Nizozemcima rezultatom 25:8 (7:1, 7:4, 5:1, 6:2).

Najboljim igračem utakmice proglašen je Luka Bukić koji je upisao i najviše, točnije šest pogodaka. Slijedi ga Joković s četiri, potom Miloš i Fatović po tri, zatim Vukičević, Vrlić i Burić dva te Garcia, Bušlje i Lončar po jedan pogodak.

Na strani Nizozemaca najviše su se istaknuli Van Ijperen i Lucas s dva upisana zgoditka.

– Današnja utakmica s Nizozemcima je bila dobar test što se tiče kriterija suđenja koji je odlazio na stranu domaćina. Bitno je da nismo gubili glavu već da smo se igrali našu igru i držali se svega što smo dogovorili prije ulaska u bazen. Kvaliteta je bila na našoj strani i nismo imali većih problema. Slijede nam Francuzi koje smo nedavno pobijedili u Debrecenu, no nema mjesta opuštanju. Ovaj turnir je apostrofiran kao najvažniji u ovom dijelu sezone te gledamo na Francuze kao na respektabilnog protivnika za kojega ćemo se također ozbiljno pripremiti, kao i za sve utakmice. Ako zadržimo ovaj nivo prisebnosti i igre, posebice u obrambenom dijelu, mislim da ne bi trebali imati većih problema. – rekao je Maro Joković, reprezentativac.

15-02-2021: Waterpolo: Croatia v Netherlands: Rotterdam
ROTTERDAM, NETHERLANDS – FEBRUARY 15: during the Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 match between Croatia and Netherlands at Zwemcentrum Rotterdam on February 15, 2021 in Rotterdam, Netherlands (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Već sutra Hrvatsku očekuje utakmica s Francuzima o kojima smo porazgovarali s Antom Vukičevićem, hrvatskim reprezentativcem i napadačem francuskog prvaka Marseillea.

– Francuska je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje. U njihovom sastavu nalazi se nekolicina dobrih igrača, mojih suigrača iz Marseillea. Međutim ne bi rekao da je to reprezentacija našeg ranga. Ipak, svakako se za njih treba ozbiljno pripremiti i koncentrirano uči u utakmicu te odigrati jako od početka do kraja. Mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje. – zaključio je Vukičević.

Sutrašnja utakmica također će se moći pratiti na drugom programu hrvatske radiotelevizije, po rasporedu u 20:30 sati.

Ivana Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja