Međimurje Press
Sport+

Drugi dan natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Paula Novina s osobnim i hrvatskim rekordom ostala korak do plasmana u finale, Anđela Mužinić izborila četvrtfinale, a Helena Dretar Karić još mora razigravati.

Drugog dana natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Paula Novina osvojila je deveto
mjesto na 100m prsno u kategoriji SB8, stolnotenisačica Anđela Mužinić ide u četvrtfinale, a Helena Dretar Karić će još morati razigravati kako bi izborila svoje mjesto među osam najboljih.

Paula Novina, najmlađa hrvatska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, zauzela je
deveto mjesto u kvalifikacijskoj utrci na 100m prsno u kategoriji SB8. Finale joj je izmaknulo za svega dvije stotinke sekunde. Ipak, mlada nada hrvatskog paraplivanja ima razloga biti ponosna na svoj uspjeh s obzirom da je osobni rekord oborila za skoro dvije sekunde te ujedno i popravila hrvatski rekord.
Sedamnaestogodišnja Paula je u Tokio stigla s rezultatom 1:33.19, a u kvalifikacijama je isplivala vrijeme 1:31.62. To je nažalost bilo nedovoljno za plasiranje u finale jer je Ruskinja Elena Kliačkina zauzela osmo mjesto te otplivala dvije stotinke sekunde brže od Paule.

-Jako sam sretna i zadovoljna svojim rezultatom i mogla bih reći kako uopće nisam iznenađena. Znam koliko sam radila i koliko je vremena i truda uloženo u ovu priču tako da smo i ja i čitav moj tim bili spremni na dobre rezultate. Mislim da sam ovim nastupom pokazala kako sam zaslužila svoju pozivnicu za Paraolimpijske igre i kako je ovo tek početak.’’ – rekla je Paula netom nakon otplivane utrke.

Na pitanje kako se osjećala prije i za vrijeme utrke, Paula odgovara:
“Od samog dolaska u Tokio bila sam staložena i smirena i upravo sam u tom raspoloženju otplivala utrku. Nisam osjećala nikakav stres ni pritisak već jednostavno uživala u ovom bazenu od prvog treninga u Tokiju do kraja kvalifikacijske utrke.’’

Osim Paule, U Tokiju će u paraplivanju Hrvatsku predstavljati još Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić i Tomi Brajša. Danas u popodnevnim satima su se odigrali i susreti u kojima su sudjelovale naše stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić.
Dok je Anđela izborila direktan plasman u četvrtfinale, Helena će još morati razigravati kako bi ušla među osam najboljih. Mužinić je danas nanizala treću pobjedu i slavila protiv Argentinke Veronice Blanco. Ovom je pobjedom izborila direktan plasman u četvrtfinale gdje je očekuje koreanka Jiyu Yoon, četvrtoplasirana s Paraolimpijskih igara u Rio de Jaineru. U slučaju da pobjedi, Anđela će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Juan Xue. Helena Dretar Karić je svoju skupinu završila s jednom pobjedom i to protiv Turkinje Hatice Duman te porazom od kineskinje Juan Xue. U razigravanju za četvrtfinale čeka je meč sa Slovakinjom Alenom Kanovom. U slučaju pobjede
Dretar Karić u četvrtfinalu čeka prva nositeljica turnira, zlatna iz Londona i brončana iz Rija Šveđanka Anna Carin Ahlquist.

Sutra nas također očekuju nastupi naših stolnotenisačica Helene Dretar Karić, Anđele Mužinić kao i nastup Pave Jozića te atletičarke Ane Gradečak.

Paraatletičarka Ana Gradečak će nastupati u 3 sata po hrvatskom vremenu. Stolnotenisači po hrvatskom vremenu imaju također zakazane susrete: Pavao Jozić u 2.40, Helena Dretar Karić u 6 sati, a Anđela Mužinić u 13.40 sati po hrvatskom vremenu.

Zoran Pamić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja