medjimurjepress@gmail.com

Dva uspješna vikenda za BK Mura avanturu

U posljednja dva vikenda održane su četiri biciklističke utrke na kojima su sudjelovali biciklisti iz BK Mura avantura

U Vodnjanu je u nedjelju, 09.lipnja 2019.g. održano Nacionalno prvenstvo u disciplini Cross country maraton. Po iznimno vrućem vremenu i na zahtjevnoj stazi dugoj 100 kilometara , do naslova državnih prvaka stiglo je troje članova BK Mure avanture. Naslovima su se okitili Stjepan Hunjak, u kategoriji juniora, Marko Žnidarić u kategoriji veterana A i Božidar Mavrin u kategoriji sport. Osim njih troje, na utrci su sudjelovali još Mihael Krobot , koji je u konkurenciji kadeta osvojio srebro, te Patrik Antolašić, koji je u elite kategoriji zauzeo 10. mjesto.

Isti dan, Grad Križevci i Križevačka udruga biciklista organizirali su utrku ”Kriterij Križevci 2019.”, u Križevcima u sklopu jedne od najstarijih turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske – Križevačkog velikog spravišča! Na utrci su sudjelovali Matija Trstenjak, inače član Hrvatske cestovne kadetske reprezentacije koji je slavio u utrci mladih do 18 godina, dok je njegova sestra Ida u istoj kategoriji , u konkurenciji sa muškima osvojila odlično 5. mjesto. U kategoriji Žene-profesionalci pobjedu je odnijela također članica BK Mure avanture, Majda Horvat.

Vikend kasnije, 16.lipnja u Samoboru je održana utrka Hrvatskog kupa u disciplini XCO. U jakoj međunarodnoj konkurenciji vozača iz Madžarske, Slovenije, Italije, Srbije i Hrvatske, biciklisti Mure avanture nisu uspjeli stići do postolja. Utrka se bodovala i za hrvatski kup u kojem je bilo više uspjeha, pa je tako u konkurenciji juniora Stjepan Hunjak osvojio 1. mjesto, Marko Žnidarić u kategoriji Veterana A , također 1.mjesto, Ida Trstenjak – kadetkinje, 4. mjesto, Božidar Mavrin-sport, 2. mjesto, Ana Hunjak, U14, 2. Mjesto, Mihael Krobot – kadeti, 5. mjesto. U kategoriji U14 dječaka, Leon Prenar nažalost zbog pada i lakše ozljede nije uspio završiti utrku. Iako su u Samoboru nastupili u nepotpunom sastavu, bez elite vozača, Biciklisti Mure avanture pokazali su tko je „Hrvatski gazda“ u disciplini XCO, osvojivši 1. mjesto u poretku klubova sa 240 osvojenih bodova , ispred BK Montes iz Zagreba (220 bodova) i BK Grobnik iz Rijeke (213 bodova).

Isti dan , Matija Trstenjak nastupio je na državnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu, disciplini kriterij, koje je održano u Sisku. Na vrućem asfaltu sisačkih ulica Matija je opet dokazao da je trenutno najbolji hrvatski kadet, te se okitio još jednim naslovom državnog prvaka.

BK Mura avantura

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*