Džudo i atletika u završnici Ljetnih kampova

Kampovima iz džuda i atletike završavaju ovosezonski ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”. Tradicionalno kamp iz atletike uvijek je u posljednjem tjednu održavanja ljetnih sportskih kampova. 60-tak osnovnoškolaraca tako se na stadionu SRC Mladost upoznaje s osnovama kraljice sportova.

Kako je objasnio voditelj kampa Aleksandar Žbulj iz Atletskog kluba Međimurje koji provodi kamp tijekom sljedećih pet dana polaznici će biti  upoznati s osnovama. “Danas smo radili osnove trčanja, skakanja i bacanja vorteks što je polazna točka za bacanje koplja. U ostalim danima ćemo sve to samo nadograđivati, a za petak ćemo održati jedno pravo štafetno natjecanje. To smo isprobali prijašnjih godina i pokazalo se kao puno pogodak. Mališani uživaju u cijelom kampu, a onda im je štafeta svojevrsni šlag na torti” rekao je Žbulj. Kamp je ujedno i prilika za upisivanje novih članova i početkom svake školske godine AK Međimurje dobiva nove mlade sportaše koji se nakon atletskog kampa žele baviti baš tim sportom.

Veliki interes vladao je i za kamp iz džuda koji se održava u maloj dvorani čakovečke streljane. Provoditelj kampa je Judo klub Zrinski, a voditelj Milovoj Bujanić je rekao kako se svaki početak učenja džuda uvijek započinje s padovima. “Djeca moraju znati kako pasti. To im ne koristi samo u džudu, nego i tijekom cijelog života i time se drastično smanjuju ozljede. Nakon što su apsolvirali padanje krenuli smo s tehnikama na parteru poput zahvata držanja i načina oslobađanja iz tog zahvata. Također smo odradili kretanje u stojećem položaju i osnovni gard. Pokazali smo mi i jedno bacanje. Za sada uvježbamo bacanje kada je protivnik na koljenima, a krajem tjedna ćemo savladati i kada protivnik stoji” izjavio je. Na kampu iz džuda prvog dana pojavilo se 40-tak školaraca.

Kampovi iz džuda i atletike posljednja su dva od 22 ovogodišnja kampa koje za čakovečke osnovnoškolce tijekom ljetnih praznika organiziraju Grada Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca. Kampovi se provode 13.-tu godinu za redom, a ove godine bit će birani i “najsportaši” – učenici s najviše dolazaka na kampove. Oni su tijekom ljeta sakupljali pečate s kampova, a za svoj trudi će tijekom proglašavanje najsportaša Čakovca u siječnju sljedeće godini dobiti posebne nagrade.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu.

(Tomica Jakopec)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*