Međimurje Press
Sport+

Ekipa „Sport za sve” iz Male Subotice predstavljat će Međimurje na prvim nacionalnim tradicionalnim sportskim igrama!

MALA SUBOTICA PREDSTAVLJA MEĐIMURJE NA PRVIM HRVATSKIM TRADICIONALNIM SPORTSKIM IGRAMA

Ekipa Udruge sportske rekreacije „Sport za sve” Mala Subotica pobijedila je na županijskom natjecanju u Hrvatskim tradicionalnim sportskim igrama održanom u Šenkovcu. Prema propozicijama svaki tim morao je imati minimalno deset članova, od čega pet žena, a samo natjecanje se održalo u četiri discipline: potezanje užeta, skakanje u vrećama, štafetno trčanje i bacanje kamena (kugle) s ramena.

U finalnom dvoboju ekipa iz Male Subotice u ukupnom zbroju bila je bolja od Zelenbora iz Brezja koji se može zadovoljiti titulom pobjednika u potezanju užeta. Sudionici su pohvalili organizaciju, ali i domaćinstvo Općine Šenkovec čiji je načelnik Robert Meglić i službeno otvorio natjecanje. U svom govoru istaknuo je kako je Općina Šenkovec dokazani prijatelj sporta, ali i tradicije te je s radošću prihvaćeno domaćinstvo županijskog natjecanja.

rpt

Nadalje, načelnik Meglić ponudio se da Sportsko rekreacijski centar Gorčica i sljedeće godine ugosti međimurski dio Hrvatskih tradicionalnih sportskih igara. Iako je zbog kiše planirani datum održavanja s petka 17. rujna pomaknut na utorak 21. rujna to nije umanjilo zanimljivost ovakvih igara. Sudionici su pokazali veliku spretnost u svim disciplinama, ali najviše zanimanja ipak je pobudilo potezanje užeta jer u njemu sudjeluje svih 10 članova ekipe.

Na kraju dana najviše bodova je skupila ekipa „Sport za sve” iz Male Subotice i zaslužila čast da predstavlja Međimurje na prvim nacionalnim tradicionalnim sportskim igrama koje će u nedjelju 26. rujna biti održane na Jarunu u Zagrebu.

Predsjednica sportskih rekreativaca iz Male Subotice Ljiljana Šipuš nije krila oduševljenje rezultatom. „To je velika čast i priznanje. Nakon što smo bili prvi na županijskom festivalu sportske rekreacije uspjeh smo ponovili par dana kasnije i u tradicijskim igrama. Posebna draž je što je riječ o prvom takvom natjecanju i na neki način ulazimo u povijest. Dat ćemo sve od sebe na državnom prvenstvu u Zagrebu” izjavila je Šipuš. Kako je objašnjeno iz Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije ideju o održavanju takvih sportskih igara potaknulo je Ministarstvo turizma i sporta koje je cijeli projekt prijavilo na Erasmus sport natječaj. Propozicije i pravila natjecanja pak je osmislio i napisao naš Međimurec, Nenad Ujlaki iz Kotoribe.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja