medjimurjepress@gmail.com

Elektronski pikado za slijepe i slabovidne

Jedina međimurska sportska udruga za slijepe i slabovidne osobe, Sportska udruga slijepih Zrinski uključila se u obilježavanje Dana Grada Čakovca

Tako je minule subote, 15. lipnja 2019. u prostorijama Udruge slijepih u ulici Kralja Tomislava održan 1. turnir Grada Čakovca u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Turnir je svečano otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, europske i protokolarne poslove David Vugrinec koji je izrazio zadovoljstvo što je obilježavanje Dana Grada Čakovca obogaćeno i jednim ovakvim natjecanjem.

Poželjevši sudionicima što bolje rezultate izrazio je nadu kako će iz Čakovca ponijeti lijepe uspomene te da će se nagodinu opet vratiti uz želju da tada ne bude tako jako vruće. Osim organizatora i domaćina na turniru je sudjelovalo još četiri ekipa. Predsjednik Sportske udruge slijepih Zrinski Nenad Štrek zahvalio je Međimurskoj županiji i gradovima Čakovcu i Prelogu što su kupnjom posebno elektronskog pikada za slijepe i slabovidne osobe omogućili održavanje ovog turnira.

“Ovo je jedini sport kojim se slijepe i slabovidne osobe mogu baviti u Međimurju i to nama jako puno znači. Imamo 10 članova u našoj udruzi i redovito se natječemo diljem Hrvatske, a sada evo, konačno su gosti mogli stići i k nama” izjavio je Štrek.

Domaćini su se na svom terenu pokazali u solidnoj formi, osvojili su treće mjesto. Bolji od njih bile su dvije ekipe iz Karlovca; ŠDS Karlovac koji je uzeo srebro i zlatni pikadisti iz Četiri rijeke Karlovac. Iz Sportske udruge slijepih Zrinski poručili su kako će ovaj turnir, kojeg su uz Grad Čakovec omogućili i: Jakopić travel, Caffe bar Galeb i Bajzovi dvori, sigurno postati tradicionalan.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*