Međimurje Press
Sport+

Erste Plava liga

Nakon duge stanke i smanjenih sportskih aktivnosti, Erste Plava liga vraća se u naš grad!

Najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj, Erste Plava liga u 2020. godini ponovno će se održati u svom osmom izdanju.
Nakon višemjesečne pauze u održavanju sportskih natjecanja, Liga će se održati u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u devet gradova u Hrvatskoj.
Vjerujemo da u ovom trenutku svima nedostaje sportskih događanja te vas pozivamo da svoje učenike motivirate i pozovete na pristupanje natjecanju koje je u posljednjih sedam godina okupilo više od 26.000 natjecatelja.

Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.
Kvalifikacijska natjecanja održat će se prema kalendaru:

Rijeka 17.6.
Zadar 18.6.
Osijek 18.6.
Knin 19.6.
Makarska 20.6.
Pula 24.6.
Vukovar 30.6.
Čakovec 11.7.
Zagreb 11.9.

Finale lige održat će se 15. rujna 2020. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memoriala.
Prijave na natjecanje vrše se online, na službenoj web stranici Lige na poveznici: https://www.ersteplavaliga.com/#registracija

Natjecanje se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Središnjeg državnog ureda za šport te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Kontakt za medije
PR Agencija PRO SPORT

press@prosport.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja