Međimurje Press
Sport+

Ervin Šoltić zlatni, Sven Strahija srebrni na Svjetskoj karate ligi u Veneciji!

Na Svjetskoj karate ligi u Veneciji nastupilo je čak 2660 natjecatelja iz cijelog svijeta, a karatisti Globusa postigli su odličan uspjeh osvojivši dvije medalje za Hrvatsku (od ukupno 3 koliko je naša reprezentacija osvojila).

Zlatnu medalju osvojio je Ervin Šoltić u kategoriji U14 +55kg. Ervin je bio iznenađenje dana, ali samo za one koji ne poznaju njegove kvalitete. U Veneciji je samo potvrdio ono što pokazuje na treninzima i turnirima, te suvereno osvojio kategoriju pobjedama protiv predstavnika Poljske, Italije, Ukrajine, Rumunjske i na kraju u finalu iz Belgije.

Srebrnu medalju osvojio je Sven Strahija u kategoriji kadeta -70kg (u kategoriji je nastupilo čak 96 natjecatelja koliko je i maksimalno dozvoljeno prema pravilima Svjetske karate Federacije). Sven je odlično odradio sve mečeve (skor 33:6) i do finala pobijedio predstavnike Engleske, Turske, Francuske, Izraela i Ukrajine. Nažalost u finalu, koje je zbog velikog broja natjecatelja bilo na redu tek poslije 23 sata, nije imao sportske (ni sudačke) sreće, te gubi minimalnim rezultatom od predstavnika Njemačke 0:1.

Sven ovim srebrom sa Svjetske lige i dalje ostaje svjetski broj 1 na rang listi u svojoj kategoriji, već šesti mjesec zaredom.

Na svjetskoj ligi nastupili su još Tino Panić, Petar Slukić, Aida Trstenjak, Laura Strahija, Leona Gulija i Nikola Topličanec. Svi su dobro odradili po nekoliko mečeva i osvojili vrijedne WKF bodove, ali ovaj put u vrlo jakoj konkurenciji nisu uspjeli izboriti mečeve za medalje.

Natjecatelje je vodio trener Dejan Slukić.

KK Globus

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja