Festival nogometa u Atonu

OSVRT NA 3. KLUPSKO PRVENSTVO MEĐIMURJA NA MANTINELE

S posljednjom podjelom nagrada, medalja i pehara spušten je zastor ne samo na finalni susret već i na cijelo 3. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele.

Tijekom dva tjedna velika dvorana Nacionalnog gimnastičkog centar Aton u Nedelišću bila je mjesto pravog festivala nogometa, a sve što se događalo u subotu poslijepodne i navečer sumiralo je ono najbolje od sporta, ugođaja i doživljaja.

Veliki broj ekipa svih kategorija, zavidna kvaliteta nogometa bez incidenta te brojni gledatelji na tribinama pokazatelj su kako je smjer u kojem su organizatori turnira; Međimurski nogometni savez i Aton krenuli – odličan. Međimurski klubovi, međimurski nogometaši, umjetna trava i mantinele te naravno, odlična organizacija, formula su za dobar turnir, a točku na stavio je Zlatko Dalić. Dolazak izbornika nogometne reprezentacije na finalnu utakmicu seniora, te iznimno topao doček koji je doživio dokazali su koliko Međimurci vole najsporedniju stvar na svijetu i cijene nacionalnu nogometnu vrstu.  U izjavi za medije nakon turnira Dalić nije krio oduševljenje dočekom publike koja ga je pozdravila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom. „Moram se od srca zahvaliti ljudima na tribinama na fenomenalnom prijemu, zaista sam bio ganut“ rekao je izbornik i dodao kako ga je iznenadila cjelokupna atmosfera. „Prvi put sam ovdje i oduševljen sam svime; dvoranom, terenom, uvjetima za igru, nogometom i navijanjem na tribinama“ poručio je. Dalić nije odbio ni jedan zahtjev za intervju, ni jednu zamolbu za fotografiranje ili selfi, ni jedno rukovanje te time još jednom potvrdio zašto ga hrvatski nogometni puk toliko cijeni i doživljava kao jednog od svojih.

Zadovoljni su bili i organizatori. Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić izjavio je kako je kvalitetu onog što se radi u Atonu prepoznao Hrvatski nogometni savez koji daje potpunu podršku projektu, a dokaz toga je i dolazak izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića. „Gospodin Dalić nam je obećao, koliko će to biti moguće, da nam naša najbolja nogometna vrsta i dalje dolazi na pripreme u Sveti Martin na Muri što će sigurno biti dodatan motiv mnogim mladićima i djevojkama da se bave nogometom. Ulagat ćemo u mlade, ulagat ćemo u škole nogometa u Međimurju, u turnire namijenjene mlađim kategorijama, ali isto tako pratit ćemo ovaj turnir“ poručio je Kljajić.

I direktor Atona Stevo Tkalčec smatra da je ovogodišnjim turnirom ljestvica podignuta na još jedan viši nivo. „Razmišljamo kako da još bolje obogatimo sam turnir, ali i sve oko njega. Jedna od ideja je da se proširimo i na ženske ekipe“ najavio je Tkalčec i istaknuo kako pohvale za organizaciju prima sa svih strana;  od samih nogometaša, nogometnih djelatnika, klubova, gledatelja, medija i lokalne politike.

Revijalne utakmice koje su igrane finalnog dana, između novinara i gospodarstvenika te međimurskih političara i načelnika slovenskih općina zaokružile su cjelokupnu priču iz Nedelišća. Najveća vrijednost klupskog prvenstva na mantinele je potvrda, da kada postoji kvalitetan projekt koji ima podršku gospodarstva, medija, lokalne politike i dobrosusjedskih odnosa, stvaramo novu dodanu vrijednost i pokazujemo nešto što se u Međimurje ne viđa baš često – zajedništvo.

(DARIO GLAVINA)

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*