Međimurje Press
Sport+

Filip Ude danas nastupa u finalu EP!

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude izborio je još jedno finale Europskog prvenstva. Na jučerašnjim kvalifikacijama 36-godišni član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ostvario je četvrtu najbolju ocjenu i time izborio svoje 14. finale na smotri najboljih Starog kontinenta.

Za njegov nastup na konju s hvataljkama suci su mu u dvorani u Munchenu dodijelili ocjenu od 14.433. Čakovčanin je nastupao u prvoj kvalifikacijskoj skupini u rano poslijepodne, u kojoj je ostvario najboljih rezultat, ali je morao pričekati i nastup ostalih vježbača prije nego što je na večer mogao slaviti svoj posljednji uspjeh.

„Ponosan sam na sebe. Bio sam nervozan, ali sam na zagrijavanju odradio pet ili šest idealnih pokušaja – sve je izgledalo predobro. Imao sam osjećaj kao da lebdim pa sam mora sebi govoriti da usporim“ rekao je Ude i dodao kako je sretan što je sa 36 godina i dalje u vrhu. „Mnogi su me otpisivali proteklo vrijeme, ali ja se ne dam. Vratim se svakih 6 godina“ aludirajući na 2008. kada je uzeo srebro na Olimpijskim igrama i bio europski viceprvak,  na 2014. kada je bio svjetski viceprvak te opet na 2020. kada je opet bio drugi na Europskom prvenstvu.  

S Filipom Udeom na Europskom prvenstvu u najvećem bavarskom gradu su i treneri Mario Vukoja i Igor Kriajimski. Vukoja je na ovogodišnjem EP u ulozi supervizora sudaca, ali je pozorno pratio nastup ambasadora Međimurja – Europske regije sporta 2022. „Super smo zadovoljni. Cijela ova sezona je bila čudna, ali se Filip u pravo vrijeme skoncentrirao i napravio odličnu vježbu. U nedjelju mu želim da bude fokusiran i da napravi istu ovakvu vježbu“ rekao je Vukoja dodavši da ako ostvari rezultat od 14.600 ili 14.700 to je sigurna borba za medalje. Finale nisu uspjela izboriti preostala naša dva vježbača na konju s hvataljkama. Varaždinac Mateo Žugec završio je kao 12., a Osječanin Robert Seligman je bio je jednu poziciju slabiji, zauzeo je 13. mjesto. Ude će u nedjeljnom finalu nastupati kao treći od osam vježbača.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja