Međimurje Press
Sport+

FILIP UDE: “Puno mi znači podrška Međimuraca!

Brojnim sportskim i rekreativnim  aktivnostima te manifestacijama u ovoj godini diljem kraja između Mure i Drava obilježava se titula Međimurje – Europska regije sporta. Na brojnim aktivnostima prisutan je i naš najbolji međimurski sportaš Filip Ude, koji je i imenovan ambasadorom Europske regije sporta.

No, osim na tim eventima, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan najbolje promovira svoj kraj i svoj grad na najvećim sportskim natjecanjima. Ove godine je i više nego opravdao status ambasadora jer je na dvije najznačajnije gimnastičke smotre izborio finale, plasman među osam najboljih. Na Europskom prvenstvu bio je sedmi, a kako će proći na Svjetskom saznat ćemo u subotu poslijepodne.

Dan uoči velikog finala na konju s hvataljkama SP-a koje se održava u Liverpoolu Ude je izjavio kako je spreman: „Spreman sam, ali to je sport gdje se u svakom trenutku svašta može dogoditi. Možeš  biti i fizički i psihički spreman 100%, ali uvijek je tu doza straha, treme“ rekao je. Poručio je kako je oduševljen izrazima podrške koje mu dolaze sa svih strana, a posebice iz njegovog Čakovca i Međimurja. „Vidio sam natpise na našim lokalnim portalima i po društvenim mrežama i  stvarno mi puno znači sva ta pozitiva. Podrška mojih sugrađana mi je ogroman vjetar u leđa i iskreno sam ponosan na sve svoje Čakovčance i Međimurce“ izjavio je.

Zajedno s trenerskim dvojcem Igorom Kriajimskim i Mariom Vukojom odlučio je pojačati vježbu s tri ruska kola između hvataljki u odnosu na jedna kola koja je imao u kvalifikacijama. Treneri smatraju kako će biti konkurentniji u borbi za medalju, a u finalu je ionako sve moguće. Prijenos subotnjeg finala Svjetskog prvenstva iz Liverpool Arene bit će moguće pratiti na HTV2 s početkom u 16,20 po hrvatskom vremenu. Sigurni smo kako ni ovog puta podrška Međimuraca ispred malih ekrana neće izostati. Bit će to peto svjetsko finale za 36-godišnjaka, a najbolji rezultat mu je srebro sa Svjetskog prvenstva 2014. u kineskom Nanjingu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja