Međimurje Press
Sport+

Filip Ude u finalu Svjetskog prvenstva!

Najboljih hrvatski gimnastičar Filip Ude na svom 11. nastupu na Svjetskom prvenstvu ulovio je četvrto finale. Plasman među elitom na 50. Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana održava u Japanu Ude je zavrijedio za vježbu na konju s hvataljkama za koju je dobio ocjenu 14.866.
Ocjena je bila dovoljna da  Čakovčanin uhvati posljednje, osmo mjesto u kvalifikacijama koje vodi u finale. Time je dokazao svoju kvalitetu i da, kako on to voli izjaviti, u njegovim rukama ima još dinamita.
“Zahvalio bi se svima koji su od početka uz mene. To su obitelj i treneri bez kojih ne bih tu bio, ali i Grad Čakovec, Međimurska županija, sponzori, svi koji me prate i s 35 godina. Mnogi su me otpisali, ali još uvijek sam među najboljima na svijetu. Mislim da je ovo finale jače od Olimpijskih igara u Rio de Janeriu” rekao je nakon kvalifikacija Ude i dodao kako bolju vježbu nije mogao napraviti.
O očekivanjima za samo finale pak je rekao kako je sve moguće, ali da se prvo treba odmoriti. “Ne zamaram se previše time jer smatram da je ulazak u finale jednako medalji, ali kad sam već među najboljih osam dat ću sve od sebe pa što bude bit će” poručio je iz Tokija još uvijek vrući nakon nastupa najbolji sportaš Čakovca i Međimurja. Sa članom GK Marijan Zadravec Macan na dalekom istoku su i treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja koji brojna ograničenja koja postoje u Japanu zbog pandemije koronavirusa nakon ovog uspjeha ipak lakše podnose. Finale Svjetskog prvenstva u gimnastici na konju s hvataljkama na rasporedu je u subotu prijepodne po hrvatskom vremenu.
Fotografije: Mario Vukoja
Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja