Međimurje Press
Sport+

Franko pobijedio na Svjetskom kupu u Alhandri!

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko (29) nastavlja s odličnim rezultatima ove godine nakon što je u portugalskoj Alhandri ostvario i drugu  pobjedu u Svjetskom kupu.

Franko je sezonu otvorio broncom na Europskom prvenstvu u poljskom Olsztynu, potom je bio treći na Svjetskom kupu u francuskom Besanconu, zatim je slavio u La Coruni, a sada i u portugalskoj Alhandri.

Član riječkog kluba Rival je 780 metara plivanjem, 20 km biciklom i 5 km trčanjem prošao za sat, pet minuta i 34 sekunde, drugo mjesto je sa 80 sekundi zaostatka bio srebrni s Paraolimpijskih igara u Tokiju Japanac Uda Hideki, dok je  broncu osvojio Španjolac Riudavets Victory Nil s nešto više od minute i pol zaostatka.

“Nisam formu tempirao za ovu utrku jer je u studenom svjetsko prvenstvo, sve je usmjereno na to natjecanje. Ovu sam utrku odradio u sklopu treninga i pripreme za svjetsko prvenstvo i zadovoljan sam izvedbom i trenutnom formom,” kazao je 29-godišnji triatlonac iz Kraljevice.

“Ostvario sam pobjedu, a daleko sam od top forme što mi je dodatno podiglo samopouzdanje uoči nastupa na svjetskom prvenstvu,” dodao je.

Franko je dodao kako su uvjeti za nastup bili idealni.

“Staza je bila ravna i brza, a vrijeme idealno bez kiše i vjetra s ugodna 22 stupnja. Od početka sam preuzeo vodstvo i držao ga do kraja. Glavni konkurent na ovoj utrci mi je bio Japanac Uda koji je osvojio srebro u Tokiju, na koncu je on bio drugi,” dodao je prvi hrvatski triatlonac koji je nastupio na paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto.

“Ovo nam je bio odličan uvod za predstojeće SP u Abu Dhabiju. Sve je odrađeno sukladno dijelu sezone, a sada slijede pripreme i nadam se borba za novo postolje,” dodao je Frankov trener Hrvoje Vlahović.

Nažalost, ove godine još se ne skupljaju bodovi za nastup na POI u Parizu 2024. godine, a vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju u studenom.

Denis LUGARIĆ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja