Međimurje Press
Sport+

Globus najbolji kadetski klub u Hrvatskoj

Kao da nikada nije bilo zatvaranja, prekida treninga ili izostanka natjecanja. Najkraći je to opis situacije koja vlada u Karate klubu Globus. Karatisti iz Čakovca-Male Subotice na prvom značajnijem natjecanju u ovoj godini ostvarili su odlične rezultate.

Pitoreskni Samobor proteklog je vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore s kojeg su se naši sportaši vratili s jednim zlatom i sedam bronci. Ovaj rezultat ostvaren u kadetskoj konkurenciji katapultirao je Globusovce na prvo mjesto ukupnog plasmana u državi.

Zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske osvojila je Leona Gulija koja je u jakoj konkurenciji kadetkinja +54kg bez izgubljenog poena došla do zlata. U pet teških mečeva pobijedila je protivnice 1:0, 5:0, 5:0, 1:0, te u finalu nadvisila suparnicu iz Zagreba s čistih 3:0. Bronce su osvojili Sven Strahija (kadeti do 63kg), Ema Marčec (kadetkinje do 54kg), Kristian Topličanec (juniori do 61 kg), Lovro Farkaš (juniori do 61kg), Josip Slukić (juniori do 68kg), Sara Novak (juniorke do 53kg) i Ana Filipović (juniorke +59kg). Treneri Dejan Slukić, Mladen Vizinger i Filip Novak jako su zadovoljni ovakvim plasmanom, iako kažu kako je čak moglo biti i bolje.

„Malo je falilo da bude još koje zlato umjesto bronce, ali nam je odnemogla trenutna epidemiološku situacija s ograničenim uvjetima treniranja i samo dva odrađena natjecanja od početka pandemije. Jedno je bilo u rujnu, a drugo u listopadu 2020. Bez obzira na to Globusovci su se pokazali i u ovim teškim uvjetima, te su osvojili do sad rekordnih osam medalja s kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske. Izuzetno smo ponosni na njih“, izjavio je Dejan Slukić i dodao kako su još nastupili Filip Kovačić, Timo Vlahek i Nikola Topličanec, ali ovaj put nisu imali sportske sreće. Na kraju treba dodati kako je u sudačkoj postavi bio i Tomislav Magdalenić.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja