Globusovci trenirali s reprezentacijom Hrvatske

U sklopu 10-dnevnih priprema u Varaždinu, uoči odlaska na Europsko prvenstvu u karateu, seniorska karate reprezentacija Hrvatske odradila je trening s mladim kategorijama Karate kluba Globus.

Čakovečki karatisti odradili su trening s devetero boraca koje je predvodio izbornik Esad Garibović. Branitelji bronce s posljednje smotre najboljih starog kontinenta u srijedu, 2. svibnja 2018. posjetili su čakovečke karatiste u njihovoj matičnoj dvorani, 1. OŠ u Čakovcu.

Kako je objasnio predsjednik Karate kluba Globus Mladen Vizinger čast zbog mogućnosti zajedničkog treniranja i kasnijeg posjeta pripala im je zbog odličnih rezultata na posljednjem državnom prvenstvu za mlađe kategorije. Naime, čakovečki karatisti osvojili su šest prvih mjesta i tome pridodali jedno srebro i tri bronce. “Trening i posjet naših seniorskih reprezentativaca veliki je podstrek za daljnji marljivi rad naših članova. Oni su njima uzor i prenijeli su im dragocjeno iskustvo koje mogu iskoristiti na brojnim natjecanjima” rekao je Vizinger. Govoreći o tome kako je posjet bio više od treninga, jer je uključivao i davanje savjeta te brojne razgovore, izbornik i reprezentativci mladim čakovečkim karatistitma objasnili su čemu moraju težiti i kako to na sportskom planu ostvariti.

“Ovo je velika stvar i za klub, ali i za naše mlade kategorije; učenike, kadete i juniore” istaknuo je. Zadovoljni su bili i najbolji hrvatski reprezentativci kojima je takav način rada dobar odmak od svakodnevne naporne rutine. Uz Globusovce seniorsku karate reprezentaciju dočekao je i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je pritom izrazio zahvalnost za ovakav vid suradnje, kao i nadu da će jednog dana netko od mladih čakovečkih boraca braniti nacionalne boje na velikim natjecanjima.

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*