Međimurje Press
Sport+

Gubitak rukometne legende!

Pozlilo mu je u njegovom autu, na semaforu, hitno je odvezen u bolnicu, a onda – strašna vijest

U večernjim satima nedjelje, nakon utakmice Podravke Vegete i Lokomotive, prestalo je kucati srce Zlatka Saračevića (59). Trener Podravke Vegete preminuo je nakon što su ga liječnici na hitnom bolničkom odjelu koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ 40-ak minuta pokušavali reanimirati.

Saračević je nakon utakmice bio u dobrom raspoloženju, sretan zbog važne pobjede koja je njegovu ekipu dovela pred osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske. Nitko nije mogao naslutiti što će se dogoditi tek nekoliko minuta kasnije.

Saračević je poslije utakmice napustio gimnazijsku dvoranu te je svojim automobilom krenuo odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora mu je iznenada pozlilo, te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali nažalost nisu ga uspjeli spasiti.

Hrvatski rukomet prerano je izgubio još jednog velikana. Zlatko Saračević bio je legendarni desni vanjski, a uspjeh po kojem ćemo ga vječno pamtiti bilo je osvajanje zlatne olimpijske medalje s hrvatskom rukometnom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

S Jugoslavijom je u Seoulu 1988. osvojio broncu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. S Hrvatskom ima i svjetsko srebro s Islanda 1995. te broncu iz Portugala 1994. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Creteil, Istres, Zagreb, Veszprem i Zamet a trenirao je Zamet, Nyiregyhazu, Čelik, Zagreb, Dubrovnik i Podravku, u kojoj je bio treću sezonu.

Saračević je preminuo u 60. godini života.

Sportska Hrvatska večeras tuguje, otišao nam je još jedan velikan.

Zbogom, Sarač.

PIŠE: Goran Čičin – Mašansker

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja