Međimurje Press
Sport+

Hrvatska reprezentacija u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom najbolja na svijetu!

Na 23. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak koje je održano u mađarskom Szegedu na veslačkom kanalu Olympic Centre of Szeged u organizaciji Međunarodne ribolovne federacije (FIPSed) i Mađarskog nacionalnog saveza ribolovaca (MOHOSZ), hrvatska reprezentacija osoba s invaliditetom deklasirala je protivnike.

Na svjetskom prvenstvu u ribolovu za osobe s invaliditetom, veterane i mastere nastupilo je 45 reprezentacija iz 23 zemalja. U konkurenciji osoba s invaliditetom natjecalo se jedanaest zemalja. Hrvatska
reprezentacija uvjerljivo je sa 20 bodova i ukupno ulovljenih 115.125 grama ribe Mu oba dana i s dva prva mjesta osvojila naslov prvaka svijeta.

Hrvatska reprezentacija ostavila je iza sebe reprezentacije Mađarske i Italije, Češke, Slovenije, Francuske…
Pojedinačno, naslov prvaka svijeta s dvije sektorske pobjede ponio je hrvatski
reprezentativac Zlatko Poparić. S dva boda i ukupno ulovljenih 39.350 grama ribe osvojio je naslov svjetskog
prvaka, ostavivši iza sebe kolegu iz reprezentacije Mensura Rošića i Mađara Tibora Csala. I ostali članovi hrvatske reprezentacije ostvarili s odlične plasmane.

Ivica Bonino Hasan osvojio je deveto mjesto s prvim i šestim sektorskim plasmanima i 29.825 gramom ribe. Željko Kljajić  je lovio samo prvi dan i bio šesti u sektoru sa 7.825 grama ribe. Nikola Geček  je lovio samo drugi dan i bio prvi u sektoru sa 9.975 grama ribe.

Hrvatsku reprezentaciju do velikog uspjeha predvodili su izbornik Dražen Filipović, kapetan Željko Geček, te asistenti/pomagači Kristijan Kosmačin, Danko Bregović, Dragutin Peter i Željko Bročilović. Iduće godine svjetsko prvenstvo osoba s invaliditetom u sportskom ribolovu zakazano je u Francuskoj.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja