medjimurjepress@gmail.com

Hrvatska sačuvala prednost iz Rijeke te i dalje prva u skupini

Četvrtu utakmicu FINA Svjetske lige Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Grčke rezultatom 10:8. Međutim zbog rezultatske razlike iz prve utakmice u kojoj su Barakude odnijele pobjedu 11:6, Hrvatska momčad ima realne izglede otići u Super finale Svjetske lige. Ovime je obranjeno prvo mjesto u skupini, za koje su konkurirali upravo Grci nakon što su u drugom kolu ove skupine svladali Francuze rezultatom 16:7. Hrvatskoj reprezentaciji sada ostaju još uzvratne utakmice s Francuskom i Nizozemskom s kojima igramo doma, te slovimo za favorite.

«Težak teren, dobro smo počeli i otvorili utakmicu, međutim imali smo jedan pad u trećoj i četvrtoj četvrtini gdje su nam se Grci odvojili. Nažalost nismo uspjeli pobijediti, no primarni cilj nam je bio osigurati 1. mjesto u skupini, što i jesmo učinili zahvaljujući pet pogodaka razlike iz prve utakmice. Najbitnije je da smo prošli, te sada imamo još dvije utakmice koje moramo pobijediti. Igramo kod kuće protiv reprezentacija Francuske i Nizozemske i mislim da ne bi trebalo biti problema, idemo na završnicu Svjetske lige.» – rekao je Sandro Sukno, kapetan reprezentacije.

Reprezentacija je u Atenu doputovala direktno iz Budimpešte na kojoj je sudjelovala na Volvo kupu, na kojem su sudjelovale i reprezentacije Crne Gore, Slovačke i Mađarske. Od tamošnjih 19 igrača, na kojem je izbornik Tucak kao što je i najavio isprobavao mlađe igrače, na put u Atenu je krenulo njih 13: Marko Bijač i Ivan Marcelić (vratari), Luka Lončar i Ivan Krapić (centri),  Marko Macan, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić (braniči), Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Maro Joković i Kristijan Milaković (vanjski igrači). U ovoj su utakmici najučinkovitiji bili Sukno s četiri pogodaka, te potom Lončar, Joković, Bušlje i Krapić s po jednim pogotkom.

«Konačan rezultat je taj koji nas vodi na finalni turnir, naravno, uz uvjet da pobijedimo utakmice koje se odigravaju protiv Francuske i Nizozemske reprezentacije, gdje smo apsolutni favoriti. Ne mogu biti zadovoljan s prikazanom igrom, ponavljaju se iste stvari koje su bile vidljive i u Budimpešti. Naime, dvije četvrtine igramo odlično, imamo i igru i pozitivan rezultat, nakon čega dolazi do jednog, neću reći neobjašnjivog pada, ali u ovom trenutku je po mom sudu dosta igrača van adekvatne kondicije i vezano s tim koncentracije za utakmice na ovoj razini. Konačan rezultat je ok, međutim igra nikako. Nadam se da će se igrači dignuti kroz klupske obaveze, a mi do ljeta imamo dovoljno vremena da sve ovo što smo vidjeli da ne valja, na vrijeme korigiramo i ispravimo.» – rekao je izbornik reprezentacije, Ivica Tucak.

(Ivana Švigir)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*