Hrvatska stolnoteniska reprezentacija izgubila od Turske u Varaždinu

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin, pred oko 200 navijača hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija poražena je u 1. kolu kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo od Turske rezultatom 3:2.

Naši stolnotenisači prikazali su odličnu stolnotenisku predstavu i bili su vrlo blizu pobjede, ali ovog puta Turci su se pokazali kao trenutno bolja i koncentriranija momčad.

Tijekom vrlo napetih susreta turski su igrači više puta uspjevali spašavati set ili meč lopte, što se na kraju pokazalo presudnim. Naši su odlično krenuli, Andrej Gaćina dobio je njihovog najboljeg igrača Li Ahmeta s 3:0. Potom je Tomislav Pucar vodio 2:1 Ibrahima Gunduza, ali ipak na kraju se veselio Turčin. Imao je naš reprezentativac vodstvo od 7:3 i 8:5 u petom setu, da bi Gunduz taj odlučujući set uzeo s 11:9. Turke je u vodstvo doveo Abdullah Yigenler svladavši Tomislava Franu Kojića s 3:1. Kod 1:1 u setovima Kojić je vodio 10:8, ali četiri uzastopna poena Yigenlera, a potom i 11:8 u trećem setu te Turska vodi 2:1. Izjednačenje nam je donio Andrej Gaćina, koji je u tri seta nadigrao Ibrahima Gunduza. Odlučujući meč je ponovno krenuo odlično za nas, Tomislav Pucar je poveo 2:0 Li Ahmeta, činilo se kako je kraj blizu. Ipak, iskusni naturalizirani Kinez uspio je izjednačiti, a potom i spasiti meč loptu. U petom setu Pucar je vodio 9:7, pa 10:9, ali Turčin je odlučujući set uzeo s 13:11 za konačnih 3:2.
Hrvatska će sljedeći meč kvalifikacija igrati u Poljskoj.

Hrvatska – Turska 2:3
Gaćina – Li Ahmet 3:0 (7, 10, 7)
Pucar – I. Gunduz 2:3 (-9, 6, 8, -7, -9)
Kojić – Yigenler 1:3 (-7, 3, -10, -8)
Gaćina – I. Gunduz 3:0 (7, 9, 9)
Pucar – Li Ahmet 2:3 (5, 6, -7, -6, -11)

Domaćin stolnoteniskim reprezentacijama hrvatske i turske, kao i organizator susreta bio je STK Starr. Međutim, to nije kraj s organizacijama stolnoteniskih natjecanja ovog uspješnog varaždinskog kluba jer već od petka do nedjelje organizira seniorsko prvenstvo Hrvatske u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin.

(PressStarr)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*