Međimurje Press
Sport+

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila Olimpijske igre!

Posljednja utakmica Hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je odlučivala o odlasku Barakuda na Olimpijske igre ušla je u dramatičnu završnicu, te nakon tri serije peteraca završila pobjedom Hrvatske nad Rusijom 25:24. (4:3, 2:4, 3:1, 2:3, 14:13).

 (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

– Čestitam dečkima i stožeru na izvanrednoj borbi. Ovo je bio zaista filmski scenarij. Nitko od nas ovo nije mogao predvidjeti. Mogu samo reći da mi je drago da smo se plasirali. A i da je ovo napokon završilo i da možemo ići sretni doma i spremat se za ljeto. I Tokio. – rekao je Ante Vukičević, reprezentacije.

 

Među Barakudama danas su se među strijelce upisali Vukičević, Bušlje i Vrlić s dva zgoditka, potom Fatović, Joković, Bukić, Miloš i Burić po zgoditak.
Kod Rusa najviše su se istaknuli Kharkov i Merkulov s po tri gola.

– Ono po što smo došli u Rotterdam smo ostvarili. Izborili vizu za Tokio. Nažalost na najteži mogući način, ali možda i najslađi. Čestitam cijeloj ekipi i stručnom stožeru. Nadam se da je ovo samo jedan uspješan uvod u ono što nas čeka na ljeto. – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

VIDEO PROSLAVE:

IVANA JANKOVIĆ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja