Međimurje Press
Sport+

Hrvatski košarkaši u kolicima osvojili peto mjesto!

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Belgiju sa 64:54 osvojivši peto mjesto na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu

Hrvatski košarkaši maksimalno su ozbiljno shvatili svoju posljednju natjecateljsku obavezu na prvenstvu, iako su problemi s bolestima i umor ozbiljno počeli uzmati maha momčad je odigrala koncentrirano i motivirano, te pobjedom zaključila sarajevski turnir.

“Pošteno smo odradili i ovu utakmicu, s obzirom na sve okolnosti koje su nam se izdogađalo tijekom ovog prvenstva na kraju ipak možemo reći da smo zadovoljni petim mjestom. Naravno, težili smo medalji i ulasku u A diviziju europske košarke u kolicima, ali imali smo tijekom turnira previše zdravstvenih problema, na dvije smo utakmice zbog bolesti ostali i bez izbornika Siniše Kuharića, tako da stvarno možemo biti zadovoljni. Dali smo maksimum svih svojih mogućnosti tijekom ovog turnira, čestitam svim igračima, Stožeru, zahvaljujem i svim medijima koji su nas pratili, svaka čast svima, puno nam je značila ta podrška, da te podrške nije bilo sigurno ne bi bilo niti ovog uspjeha, rekao je Igor Ograjšek, pomoćni trener reprezentacije, koji je utakmicu vodio umjesto bolesnog izbornika Siniše Kuharića.

Predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica je dodao kako je ostankom u B diviziji ostvaren cilj.

“Naš je cilj ostvaren dok smo bili u skupini, željeli smo ostati u B diviziji i u tome smo uspjeli. Protiv Belgije smo odigrali utakmicu na nivou, željeli smo pokazati da nam je mjesto u TOP 5 B divizije, a najvažnije je da jedni drugima nakon ovog turnira možemo pogledati u oči. Pokušat ćemo se pripremiti još bolje za prvenstvo koje slijedi za dvije godine, ali i tada će nam biti cilj ostati u B diviziji, A divizija je jedan veći nivo košarke u kolicima, kada budemo imali veći broj klubova i veći broj igrača moći ćemo se nečemu nadati. Turska je najbolje mjerilo, njihovu reprezentaciju čine profesionalni igrači, koji žive od košarke u kolicima. Dakle, prezadovoljan sam ostvarenim,” istaknuo je Vujica.

Ademir Demirović utakmicu protiv Belgije okončao je sa 19 koševa, 16 skokova i šest asistencija, Ante Štimac je dodao 18 poena, dok je Dino Sinovčić dodao 10 koševa.

Kod Belgije najefikasniji su bili Edja-Wato sa 18 i Offermann sa 17 koševa.

HRVATSKA – BELGIJA 64:54 (10:4, 20:16, 19:18, 15:16)

Utakmica za peto mjesto. Dvorana hotela Hills. Gledatelja: 100.

Suci: Elnad Karović, Dino Duraković, Aldin Dedić.

HRVATSKA: Sinovčić 10 (4-10), Pandžić, Žagar 4, Pešić 7 (1-2), Bistrović, Demirović 19 (5-8), Štimac 18 (2-7), Perinović, NIšandžić, Lisska 2, Adrić, Bastalić 4.

BELGIJA: Etaqukil, Minten, Hulsmans 10 (0-1), Vanden Eynde 2 (0-1), Bukkers 4, Binh Pho, Offermann 17 (1-2), Hindrickx 2, Edja-Wato 18 (4-7), Bernal 1 (1-2).

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja