Hrvatski olimpijski dan 10. rujna u Čakovcu

O B I LJ E Ž A V A NJ E  H R V A T S K O G    OL I M P I J S K O G     D A N A

10. rujna svake godine obilježava se Hrvatski olimpijski dan. Obilježavanja ovog dana započelo je prije 12 godina s ciljem razvijanja svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

Čakovečke predškolske i osnovnoškolske ustanove pridružit će se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana u ponedjeljak 10. rujna (III. Osnovna u srijedu 12. rujna)

1. Osnovna škola – dan će obilježiti kao i prošlih godina, pješačenjem i sportskim igrama. Učenici od 2.-8. razreda u 9:00 okupljaju se ispred sportske dvorane i pješače prema restoranu Fontana (Hozjan) u Mačkovcu (kroz Mihovljan) gdje će održati sportske igre (košarka, nogomet i odbojka). Povratak je planiran u 12:30. Sudjelovat će oko 550 učenika te 50-tak učitelja.

2. Osnovna škola – učenici dolaze u bijelim majicama u 8:00. Nakon dva školska sata i užine u 10:00 počinju sportske aktivnosti u dvorani i na vanjskim terenima škole. Na vanjskim terenima učenici će igrati košarku, nogomet, graničare i štafetne igre. U sportskoj dvorani na rasporedu je revijalna nogometna utakmica učitelja protiv učenika, a poslije slijede stolni tenis, badminton,odbojka i košarka. U slučaju kiše sve aktivnosti će biti održane u sportskoj dvorani.

Čakovečki dječji vrtići Hrvatski olimpijski dan obilježit će u suradnji s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan. U vrtiću Cipelica djeca će izvoditi elemente raznih sportova kao što su gimnastika(kolut naprijed), košarka(ubacivanje lopte u koš), nogomet(igra), rukomet(bacanje loptice u cilj), atletika(trčanje preko prepona) i odbojka(odbijanje balona).

U vrtiću Cvrčak djeca će morati savladati poligon s različitim preprekama.

3. Osnovna škola – III. osnovna škola Čakovec Hrvatski olimpijski dan obilježiti će u srijedu 12. rujna 2018. u vremenu od 10.30 – 12:00 sati na terenima kod škole.

Prije samog početka svi učenici zajedno sa svojim razrednicima i učiteljima škole pod vodstvom profesora TZK održati će zajedničko izvođenje pripremnih vježbi na nogometnom terenu. Nakon zajedničkog vježbanja učenici će moći vidjeti prezentacije raznih udruga s kojima škola godinama surađuje.

Učenici će moći vidjeti kako se trenira u pojedinim sportovima, postaviti pitanja i dobiti odgovore o sportu koji ih interesira.

Predstaviti će se slijedeće udruge:

Karate klub „Shotokan“

Judo Klub „Zrinski“

Gimnastički klub „Marijan Zadravec – Macan“

Čakovečki plivački klub

Nogometni klub „Sloga“ Čakovec

Košarkaški klub „Međimurje“

ŽRK „Zrinski“

MRK Čakovec

KOP Čakovec

Odred izviđača „Sirius“

Hrvatsko planinarsko društvo „Međimurje“

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec

(Tomica Jakopec)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*