Humanitarna utrka u Osijeku

Osim što se profesionalno bavi glazbom, Igor Delač strastveni je rekreativni trkač. Na njegovu inicijativu, u nedjelju 2.prosinca u Osijeku, održat će se velika humanitarna utrka pod nazivom “OSIJEK TRČI –  I ti to možeš, daruj svoje kilometre“.

Pokrovitelj utrke je Grad Osijek, a sav prihod od utrke, kao i od donacija građana i gospodarskih subjekata, bit će darovan „Zakladi Ana Rukavina koja provodi svima poznate, transparentne i plemenite projekte. 

Mia DimšićIvan DečakPero Galić, Ivan Penezić i Igor Delač pozivaju Vas da sudjelujete u humanitarnoj utrci i pomognete u prikupljanu sredstava zaZakladu Ana Rukavina

Osim što je uspješan glazbenik, Igor Delač posljednjih nekoliko godina bavi se rekreativnim trčanjem i promoviranjem zdravih životnih navika. Iz njegove ljubavi prema trčanju rodila se ideja za organiziranje humanitarne utrke koja će se održati u Osijeku 2. Prosinca, u sklopu proslave obilježavanja Dana grada.

O svemu tome nam je nešto više ispričao Igor:

U nedjelju 2. prosinca održat će se humanitarna utrka na pet i deset kilometara povodom proslave Dana grada, pod nazivom “OSIJEK TRČI – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“. Meni je veliko zadovoljstvo i čast što je na moju inicijativu Grad Osijek pristao biti njen pokrovitelj. Sav prihod od utrke, kao i od donacija građana i gospodarstve-nika, bit će darovan „Zakladi Ana Rukavina koja provodi svima znane, transparentne i plemenite projekte.

Kako se godinama profesionalno bavim glazbom i javno djelujem, smatrao sam da bi bilo zgodno kada bi svoju medijsku eksponiranost iskoristio u svrhu promoviranja zdravih životnih navika, a da usput napravim nešto korisno i za opće dobro. Već sam dugi niz godina u trčanju i moja krilatica je: “Kad mogu ja, može svatko! .

Stoga pozivam sve trkače, profesionalne i rekreativce, kao i one koji tek razmišljaju promijeniti životne navike i početi se baviti trčanjem te sve ljude dobre volje, da 2. prosinca u što većem broju dođu u Osijek i svojim sudjelovanjem u utrci ili samim prisustvom uveličaju taj događaj i pomognu nam da skupimo što više sredstava

za „Zakladu Ana Rukavina“.

Ako niste u mogućnosti prisustvovati utrci, a želite doprinijeti uspjehu ove humanitarne akcije, svoju donaciju „Zakladi Ana Rukavina“ možete uplatiti na poseban žiro račun otvoren samo za tu namjenu:


IBAN: HR0724020063103521983   poziv na broj: 021218

Primatelj: Osijek trči – Igor Delač  

    Osijek, F. Kuhača 9

svrha: za “Zakladu Ana Rukavina”


Siguran sam da će Osijek, Slavonija, kao i svi ljudi dobre volje iz svih krajeva Lijepe naše, i ovom prigodom pokazati da imaju veliko srce i da znaju prepoznati značaj ovog događanja koje promovira zdrave životne navike i ima hvale vrijednu svrhu. Stoga veliko hvala svima onima koji će se odazvati ovom pozivu i na bilo koji način doprinijeti uspjehu ove plemenite akcije.

Igor Delač tipični je primjer činjenice da za realizaciju želja i snova nikada nije kasno, naravno ako je čovjek dovoljno uporan i predan, te ako pri tome vjeruje u sebe. I dok za ostatak Hrvatske njegov ovogodišnji povratak u pop glazbu te proboj na nacionalnu scenu predstavlja veliko, pozitivno iznenađenje, Osječani i Slavonci reagirali su na način: „Konačno, bilo je i vrijeme!“. Svojim prvim pop hitom „Budan“, Igor Delač prodrmao je domaću glazbenu scenu i polako, ali sigurno probijao se na nacionalnoj top listi HrTop40, sve do 1. mjesta. No, ono što je uslijedilo nadmašilo je sva očekivanja, ali i pokazalo da ga je prepoznala brojna publika. Pjesma „Ljubav“ koja je premijerno izvedena na ovogodišnjem „Aurea festu“ pop glazbe u Požegi, ostvarila je izuzetan uspjeh, te odmah u prvom tjednu emitiranja zasjela na 1. mjesto top lista HRTop40 i HRTOP20.

Što reći? Živim svoje snove. Doduše, sve se to nekako vrlo brzo izdogađalo, stvorila se dobra energija između mog tima i mene, a rezultat je stvarno fenomenalan, iznad svih očekivanja. No, ovo je s druge strane i poruka da nikada nije kasno za ostvarenje snova, želja i planova – rekao nam je Igor, koji je toliko potrebnu “vibru” našao sa autorsko-producentskim timom „Hit Factory“ i diskografom “Croatia records”. Sa svojim narednim singlom „Istina u tami“ Igor će nastupiti na predstojećem Zagrebačkom festivalu u siječnju 2019. godine.

Nastup na Zagrebačkom festivalu mi stvarno puno znači jer na neki način donosi potvrdu našeg dosadašnjeg rada. U narednoj godini također planiram i nastup na CMC festivalu u Vodicama te Aurea festu pop glazbe  u Požegi. Naravno, pripremamo i album koji će na red doći krajem 2019. ili početkom 2020. – najavio je Igor.

https://youtu.be/_zl_ikbQ0MM

(Solaris media)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*